Prof. Pramenković na konferenciji o Islamskom bankarstvu u Škotskoj

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji El-Maktoum College Dundee University u gradu Dandiju (Dundee-Škotska) 2. i 3. marta održana je konferencija iz oblasti Islamskih finansija na temu: Financial Environment for Refugee and Immigrant Communities: Islamic Finance in Action (Finansijsko okruženje za izbjegličke i imigrantske zajednice: Islamske finansije na djelu).

Hfz. prof. dr. Almir Pramenković, profesor Fakulteta za islamske studije, učestvovao je izlaganjem na temu: Improving Financial Environment for Refugee and Immigrant Communities by Founding Islamic Banking in Serbia (Unapređenje finansijskog okruženja za izbegličke i imigrantske zajednice osnivanjem islamskog bankarstva u Srbiji).

Prof. Pramenković je u svom izlaganju naglasio važnost finansijske inkluzije muslimana i zajednica migranata u Srbiji gdje bi finansijsko poslovanje u skladu sa islamskim principima trebalo igrati ključnu ulogu u ekonomskoj inkluziji i razvoju.

Osnivanje islamske banke u Srbiji bilo bi značajno, kako za muslimane kao korisnike besplatnih bankarskih usluga, tako i za finansijski sistem države.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img