Studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici posjetili FIS

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, posjetili su Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru. Cilj posjete je ojačati vezu među studentima Sandžaka i Bosne i Hercegovine.

Predsjednica Asocijacije studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici ističe da je ovo početak jedne dobre saradnje.

„Jako mi je drago što sam danas ovdje sa svojom ekipom i želim da se zahvalim organizaciji Fakultetu za Islamske studije na prijemu i poznatoj dobrodošlici Sandžaklija, o kojoj se često priča u Bosni i Hercegovini. Svrha ove posjete jeste jačanje odnosa između Fakulteta za islamske studije i Islamskog pedagoškog fakulteta, jačanje naših zajednica kao i jačanje jedinstva muslimana koje bi trebalo biti čvršće. Da se na kraju krajeva črvsto držimo Allahovog užeta, kako ne bismo nestali sa ovih prostora, kako bismo opstali, bili jaka i čvrsta zajednica i kako bismo napredovali i bili pobjednici, što nam je i obećano.“, istakla je Amila Paučinac, predsjednica Asocijacije studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici

Predsjednik Studenata Fakulteta za islamske studije je naglasio da su ovakve saradnje jedan od načina da mladi međusobno dijele svoje znanje i iskustva.

„Ono što nam je zaista ponos jeste ta saradnja koju smo međusobno razvili. Nadamo se da će se ako Bog da u budućnosti ta saradnja intenzivirati i da ćemo kroz konkretne projekte pomoći kako Bosni, tako i Sandžaku.“, kazao je Mujo Bećirović, predsjednik Studenata Fakulteta za islamske studije.

Studenti poslali poruku da se mladi ljudi moraju boriti za bolju budućnost.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img