Predsjednik Mešihata primio ministra spoljnih poslova BiH

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 25.02.2023. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine g-dina Elmedina Konakovića.

Tom prilikom, muftija Dudić je ministru Konakoviću čestitao imenovanje na ovu odgovornu funkciju uz očekivanja da će se njegovim izborom na ovu poziciju unaprijediti odnosi dviju država na dobrobit svih građana, a naročito Bošnjaka koji žive u R. Srbiji, kao i Islamske zajednice.

Ministar Konaković je izrazio svoju spremnost i odlučnost u pravcu adekvatnog predstavljanja i zastupanja interesa države Bosne i Hercegovine te popravljanja njenog imidža u svijetu, a posebno odnosa u regionu. U tom kontekstu, izrazio je svoju radost da se u kratkom vremenu sastao sa visokim evropskim zvaničnicima, kao i najodgovornijim predstavnicima država regiona, kao što su Hrvatska, Crna Gora i Srbija.

Predsjednik Mešihata je zaključio da Bošnjaci, ma gdje živjeli, Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom matičnom državom te očekuju da im se na institucionalnom nivou posveti što veća pažnja.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img