Svečanom akademijom obilježena 25. godišnjica rada PU “Reuda”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U amfiteatru Fakulteta za islamske studije organizirana je svečana akademija povodom obilježavanja 25. godišnjice rada Predškolske ustanove “Reuda”.

Na samom početku predstavljen je dokumentarni film u kojem je prikazan rad i funkcionisanje ove ustanove. Prisutni su nakon dokumentarnog filma uživali u bogatom programu koji su pripremile vaspitačice sa polaznicima Predškolske ustanove “Reuda”.

Mališani Reude izveli su i recitacije na maternjem, engleskom i arapskom jeziku, dokazujući time spremnost i potvrđujući rad stručnog kadra sa njima.

Upravnica Predškolske ustanove “Reuda” naglasila je da je preko 20.000 djece prošlo kroz ovu ustanovu.

“Poslije onoga što vidosmo i čusmo ne znam treba li išta reći ali želim istaći da sam zahvalna. Zahvalna sam Allahu dž.š. na ovoj blagodati. Osjećam duboku zahvalnost prema rahmetli muftiji Zukorliću, bivšem predsjedniku Mešihata i osnivaču Predškolske ustanove “Reuda”. Zatim veliku zahvalnost dugujem sadašnjem predsjedniku Mešihata muftiji Dudiću, predsjedniku Upravnog odbora prvih 10 godina Reude, koji je pomagao našu Reudu od tada do dan danas. On nas konstantno prati, bodri, hrabri kako bi naša ustanova funkcionisala normalno. Zahvaljujem se svim mojim prethodnicima koji su uspješno vodili ovu ustanovu. Zahvalnost dugujem i našim vjernim roditeljima koji nam punih 20 godina daju svoje povjerenje, a posebnu zahvalnost dugujem kolektivu vrtiću “Reuda” koji su svjesni kakav su to amanet preuzeli. Neki su svjesni ali neki možda i nisu, mi smo odabrani za trajna dobra i trajne sadake. Ponosni smo što smo dio ovog velikog projekta, velike ideje odgajanja najvećeg Blaga, čovjeka. Mi ćemo nastaviti sa radom, nastavit ćemo da nižemo naše uspjehe kako bi i dalje ova ustanova bila prepoznatljiva.”, istakla je msc. Elvira Mekić.

Prisutnima se obratio i predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, ističući tom prilikom znajčaj osnivanja vrtića.

“25. godina je danas kako smo počeli sa ovom našom obrazovnom ustanovom i da je tada neko rekao da ćemo mi bilježiti uspjehe i da ćemo jednog dana obilježavati 10. 15. 20 i 25 godina ne bismo mu vjerovali. Sve što je nekada bio san sada je java. Kao što to i biva, nekada nešto sadite a ne dočekate da žanjete i da ubirate plodove toga što ste sijali i žnjeli, ali kad tad ćete uživati u plodovima toga što ste radili jer vam kod Allaha dž.š neće propasti. Čuli smo i riječi utemeljitelja ove ustanove, rahmet u duši, on je večeras ponosan u kaburu svome jer i on uživa u plodovima trajne sadake, ovo je njegova trajna sadaka i zato se on veseli još više nego što smo se mi večeras veselili. Mi danas ovdje uživasmo zajedno sa našom dječicom. Neki su 25 godina napunili, prošli su kroz ovaj sistem. Čudim se roditeljima koji dozvole da im djeca ne prođu kroz ovaj sistem. Ponosan sam ka oi svi vi roditelji da su mi sva djeca prošla kroz ovaj sistem.”, poručio je muftija Dudić.

Zahvalnice i pokloni uručeni su zaposlenima koji u ovoj ustanovi rade 10, 15, 20 i 25 godina. Priznanje za rad u prethodnih preko 20 godina, uručeno je i upravnici Predškolske ustanove “Reuda” msc. Elviri Mekić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img