Oštar odgovor narodnih poslanika dr. Fehratovića i Redžepovića na provokacije Milice Zavetnice

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Na provokacije, kako je okarakterisan istup Milice Đurđević Stamenkovski, uslijedio je oštar odgovor narodnih poslanika dr. jahje Fehratovića I Zaima Redžepovića. Je3ftine politike ne donose dobro ni Bošnjacima ni Srbima. Pitanje jezika naroda koji žive u Srbiji je ustavom zagarantovano, a svaki zahtjev za njegovom primjenom je traženje poštivanja prava a ne pokušaj destabilizacije države. Ne treba Milica da poziva na odbranu otadžbine već da pročita Ustav.

– Prošle nedjelje koalicija za Sandžak, koalicija za rušenje države vam traži..Potpredsjednik Skupštine Zukorlić, traži bosanski narod..Zašto to traži..ja ne treba da vas učim, da bi imao pravo na samoopredjeljenje. Jel to istina ili sam ja slagala…da li je neko reagovao na to..traži da se “bošnjački” jezik izjednači sa srpskim..ili bosanski jezik I bošnjački narod, potpuno je svejedno..Znamo šta stoji iza svega toga. I traži ne autonomiju, to je prvi korak, naredni je Sandžak Republika. Savijemo li kičmu bilo gdje znajte I sami, rušit će Srbiju I u Novom Sadu, I u Vranju, I u Preševu I u BujanovcuZato smo ovdje da kažemo da Srbiju moramo da branimo I da Srbiju niko ne može da ruši, a mi od Srbije odustati nećemo

– Razumijem kad izgubite svaku ideologiju pa hoćete preko drugih da ostvarujete jeftine političke poene. Ono što je govornica izrekla..prvo mora naučiti da pročita Ustav R Srbije. U tom Ustavu su ravnopravni svi jezici građana R Srbije, prema Ustavu se odvija školstvo u ovoj državi, I to nikome ne smeta. Također, neka nauči kako se koji narod zove I kako se čiji jezik zove ako uopće hoće da diskutira ozbiljno na ove teme. Sve ostalo što je rekla notorna je neistina, besmisao s kojim želi unijeti nemir u građane R Srbije. Ovih dana, nažalost, imamo sa svih strana one koji hoće da raspiruju mržnju, netrpeljivost, koji slute na zlo. Takvih je sve manje, I hoće za račun drugih država I politika, da unose nemir u građane Srbije. Zato sam govorio o dobrim stvarima, kako se mijenja odnos prema građanima ove države u periodu od deset godina I kako je to politika partnerstva a ne politika mržnje. Politika koja nikad nikome neće donijeti dobro. Zato vas molim da svaki put kad dotični na sličan način pokušaju uvući građane ove države koji žele dobro ovoj državi ali prije svega svom narodu I susjednim narodima reagirate na način da kažete da ne poštuje Ustav ove države, da ga vjerovatno nije ni pročitala, jer tamo stoji da je ovo država građana R Srbije među kojima su Bošnjaci I da je ovo država gdje su jezici svih pripadnika svih naroda priznati a među kojima je I bosanski jezik a sve ostalo9 je jeftina politika koja ne donosi dobro ni Srbima ni Bošnjacima I s kojom neko hoće da zapali ono što je građeno na polju mira, suživota prethodnih godina.

– S obzirom na to da čini mi se postaje pravilo da ljudi u nedostatku ideja I kada nemaju šta ozbiljno da kažu građanima Srbije obavezno počnu negirati one koji nisu njima po mjeri. Predswtavljam ljude kojima ne pada na pamet da od vas traže dozvolu da li su I šta su kojim jezikom govore I šta oni misle. Možda ste I navikli da se te dozvole traže kod vas pa da onda vi odgovarate ko jeste Bošnjak a ko nije I šta je Sandžak I šta nije Sandžak Molim Vas da uradite sve što možete da se takve stvari ne dešavaju jer negiranje I takav razgovor s ljudima koji žive u ovoj zemlji neće dovesti do dobrog. Danas smo imali sastanke s ministrom vanjskih poslova BiH gdje govorimo o miru, nikakav problem nemamo ko kako govori, kojim jezikom, ali nećemo dozvoliti da se to nama negira.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img