SUSRET U DOBRU I ZA DOBRO

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Divno je kada među bivšim studentima i današnjim kolegama nađeš prijatelje i saborce na putu očuvanja mira, bezbjednosti i sigurnosti. Raduje me činjenica da su Albanci Preševske doline, kao i Bošnjaci Sandžaka, svjesni trenutka u kome se nalazimo i na svaki način žele očuvati mir i suživot sa svojim sugrađanima Srbima na principima tolerancije, poštivanja drugog i drugačijeg, bez bilo kakvog podgrijavanja mržnje i netrpeljivosti.

Današnji susret sa gospodinom Kujtimom Sadriuom, direktorom Doma kulture u Preševu, bio je vrlo plodan i učinkovit, i nadam se da će polučiti blagorodne rezultate u cilju razbijanja stereotipa i populističkih flosukula kod građana Srbije koje, na žalost, i pojedini predstavnici obaju naših naroda vrlo često u ovoj Skupštini podgrijavaju nanoseći najviše štete nama samima.

Kao odgovorni i savjesni ljudi, trudit ćemo se da podržimo svaki napor koji vodi mirnom rješenju i osiguravanju budućnosti na Balkanu. Isto tako, radit ćemo na unaprjeđenju razmjenje kulturnih dobara između svih naroda koji žive na ovom prostoru, jer kultura približava, razbija strahove i dovodi do boljeg razumjevanja i uzdizanja do onih vrijednosti koje nas čine, prije ostalog, ljudskim bićima koja se isključivo dijele na dobre i loše, karakterne i nekarakterne, odgovorne i neodgovorne.

predsjednik Matice bošnjačke
narodni poslanik Stranke pravde i pomrenja prof. dr. Jahja Fehratović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img