Saradnjom do bržeg ekonomskog napretka Rasinskog okruga

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Foto: Kabinet ministra za ravnomjerni regionalni razvoj, autor Miloš Perić.

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je sa direktorom Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga Stefanom Ribaćem o razvoju grada Kruševca i opština koje mu pripadaju – Trstenika, Aleksandrovca, Brusa, Varvarina i Ćićevca.

Ministar Đerlek ocenio je da Agencija pruža važan doprinos u definisanju razvojnih prioriteta u Rasinskoj oblasti, ali i u podršci privrednim društvima i preduzetnicima kroz saradnju sa relavantnim institucijama i partnerima.

On je naglasio da će resorni kabinet u narednom periodu predstavljati nosioca kohezione politike, što će umnogome olakšati delovanje razvojnih agencija, međuresornu saradnju i omogućiti bolju finansijsku podršku projektima.

Poručio je da je pred nama važan zadatak sistemskog planiranja regionalnog razvoja koji će doprineti ravnomernijem privrednom napretku i ekonomskoj stabilnosti države u celini.

Direktor Agencije Stefan Ribać zahvalio je ministru Đerleku na posvećenosti i naporima koje ulaže kako bi se povećala vidljivost i prepoznala važnost regionalnih agencija u razvoju ekonomija lokalnih samouprava i regiona u Srbiji.

S obzirom na to da privredu Rasinskog okruga većinski čine mala i srednja preduzeća, Ribać je naveo da Agencija deluje u cilju povećanja konkurentnosti i podrške izvoznim potencijalima domaćih proizvoda. Takođe, kroz projektno delovanje, kako je objasnio, Agencija obezbeđuje i značajna sredstva za obnovu i opremanje, škola, vrtića i domova zdravlja u Rasinskom okrugu.

On je naveo da su u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA uspešno završeni projekti radne inkluzija osoba sa invaliditetom i sanacije i adaptacije Narodne kuhinje u Varvarinu.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti i oblasti u kojima bi saradnja sa ovom agencijom omogućila brži ekonomski napredak i bolje pozicionirala ovaj okrug na lestvici razvijenijih delova naše zemlje.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img