Zukorlić: Uznemirili smo bajate duhove koji su vladali na našem nejedinstvu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Bošnjačka prava, bosanski jezik, Sandžak i Islamska zajednica četiri su teme gdje se svi bošnjački političari trebaju ponašati kao jedan bez obzira na to kojoj stranci pripadali. Nažalost to, kaže predsjednik SPP-a, nije u mjeri kako bi narod volio da političari nastupaju kad se radi o nacionalnim temama, kazao je predsjednik SPP-a Usame Zukorlić u Jutarnjem programu Sandžak televizije.

Da naučimo od velikih naroda, većih od nas, koji opet za sebe kažu da su mali, Srbi i Albanci kako oni postupaju. I oni imaju stranke, političke razlike, bore se stranačkim borbama. Ali, kad se kaže Kosovo, kad se kaže SPC, kad se kaže Srbija, srpski jezik, tu nema razilaženja. Svi kao jedan, kaže Usame Zukorlić potpredsjednik Narodne skupštine Srbije i predsjednik SPP-a

Bošnjaci, kaže, rade na tome.

 

Vjerujem da je u ovih zadnjih godinu dana prilično dodatno sazrela politička scena u Sandžaku. S manje blaćenja i trošenja energije.

 

Nije prirodno da se svi smiju kako bošnjački političari čak ni ne razgovaraju, stranke su na ratnoj nozi, a Islamska zajednica pocijepana.

 

Vazda su nam neki držali lekciju. Možda nas je boljelo ali donekle su bili u pravu. Zašto moramo baš mi Bošnjaci elitni narod, Sandžaklije ponosite da baš mi budemo primjer kako ne treba

Pojašnjava ko je i zašto uznemiren sporazumom SPP-SDA

Uznemirili smo stare, bajate duhove Pazara. Te duhove smo uznemirili jer su oni vladali Pazarom na našem nejedinstvu i sukobima. Sad je to već iza nas. Vrijeme tih recikliranih, obješenih faca prolazi. Dolaze mladi ljudi.

 Na pitanje, da li je osoba s kojim se može razgovarati, odgovara

Sa mnom je najlakše dogovoriti se. Ko ne vjeruje nek pita one koji su se dogovorili. Teško je kod mene izmanipulisati i prevariti. Neki koji su došli s namjerom da izmanipulišu i prevare i preko nekih dogovora da ostvare neki nečastan cilj takvi se ne mogu dogovoriti sa mnom. Ako uspiju da me prevare u nečemu to mogu samo jedanput.

 

Govoreći o posjeti  i posljedicama tragedije u Turskoj i Siriji u odgovoru država Zapadnog Balkana pokazano je bratstvo u teškim trenucima. Također, pomoć prikupljena u Sandžaku, stane u rečenicu

Od malog Sandžaka velikoj Turskoj pola miliona eura

Takav je Sandžak i takav je, poručuje Zukorlić, njegov narod.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img