Potpisan ugovor o donaciji lektira između Asocijacije “Mostovi prijateljstva” iz Zenice i BNV-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom obilježavanja 21. februara – Dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku upriličena je primopredaja lektira za nastavu na bosanskom jeziku. Tom prilikom potpisan je ugovor između donatora Asocijacije “Mostovi prijateljstva” iz Zenice i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a lektire će se isporučiti osnovnim i srednjim školama u Sandžaku.

Ispred Asocijacije “Mostovi prijateljstva” donaciju je dostavio Jasmin Imamović. U izjavi za medije istakao je da Asocijacija ima potpisan ugovor o saradnji sa BNV-om još od 2016-te godine, te da je ova aktivnost u sklopu te saradnje.

BH Telekom podržao je ovaj projekat. Kao društveno-odgovorna kompanija BH Telekom uvijek je na raspolaganju svojim partnerima – ističe Faruk Selmanović.

Predsjednik Izvršnog odbora Vijeća Fuad Baćićanin istakao je da je ovakvim projektom zaokružen u potpunosti proces obrazovanja na bosanskom jeziku u R. Srbiji.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća prof. dr. Misala Pramenković zahvalila se donatorima na ovoj vrijednoj donaciji. Njom se, dodaje, kvalitet nastave na bosanskom jeziku podiže na još veći nivo.

Iz BNV-a poručili da je ovo prva aktivnost kada je u pitanju obilježavanje 21. februara – Dana maternjeg jezika, te da će cijela iduća nedjelja biti u tom znaku.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img