Studenti UNINP-a “Čarobnu kutiju” donirali mališanima PU “Reuda”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Čarobna kutija s igračkama za djecu koju su osmislile studentice departmana za pedagoško-psihološke nauke, smjera vaspitači na Internacionalnom univerzitetu, obradovala je mališane Predškolske ustanove “Reuda” odjeljenje Lug 3.

Studenti sada već tradicionalno svoje ručno izrađene igračke poklanjaju vaspitno-obrazovnoj ustanovi “Reuda”, želeći da na taj način doprinesu radu ove predškolske ustanove.

“Na našem univerzitetu postoji taj projekat u kojem smo učestvovale i mi, a to je izrada ručno rađenih igračaka koje su namijenjene određenomn uzrastu djece kao što je u ovom slučaju mlađoj grupi. Mi smo odlučili da poklonimo tu igračku vrtiću “Reuda” i baš ovoj grupi djece. Tu ima 15 različitih igara gdje djeca imaju razne mogućnosti, prepoznavanje boja, korelacija oko ruka i nadam se da će ova igraćka djeci biti zanimljiva. Na ovaj način smo i mi malo svoje kreacije aktivirale. Ja sam lično protiv tih telefona i tehnologije koja djecu danas samo koče. Ove igračke su kreativne i sigurno će im poslužiti. Vidim da je njihovo oduševljenje veliko, što je nama najvažnije. Mi smo to radile grupno, nas je 5 u grupi, mi smo to stvarno radile sa zadovoljstvom kako bi djeca to mogla da iskoriste i da budu zadovoljna”, istakla je Tajma Metović.

Iz predškolske ustanove Reuda ističu da je ovakva igračka od edukativnog značaja za ove mališane.

“Naravno da nam je igračka mnogo olakšala, pogotovo nam znači za ovaj uzrast i zbog toga što su od prirodnih materijala izrađene ove igračke. Ovom prilikom želim da se zahvalim Internacionalnom univerzitetu na dugogodišnjoj saradnji i što često doniraju i rade sa našim vrtićem. Posebno bih se zahvalila profesorici Ameli Muratović koja je glavni pokretač svega ovoga”, poručila je vaspitačica Selma Dautović.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img