Home Rubrike Vijesti Održana svečanost Isra i Mi’radž u novopazarskoj Nikšićkoj džamiji

Održana svečanost Isra i Mi’radž u novopazarskoj Nikšićkoj džamiji

180

Mešihat IZ-e u Srbiji, Muftijstvo sandžačko i medžlis IZ-e Novi Pazar organizirali su svečanost povodom obilježavanja Isra i Mi’radža. Nikšićka džamija u novopazarskom naselju Hadžet bila je mjesto gdje su vjernici napojili svoje duše. Svojim milozvučnim glasovima večer je otpočeo Hor novopazarskih imama učenjem Kur’ana, ilahija i mevluda. Prisutnima se obratio glavni imam novopazarskog medžlisa dr. Enver ef. Omerović. Poslanik a.s. najbolje nas je na svom primjeru naučio strpljivosti u iskušenjima.

“Poslanik a.s. bio je najviše iskušan, jer je bio najodabraniji među ljudima. On nam je uzor. Pokazao nam je kako treba biti strpljiv u iskušenjima”, kazao je Enver ef. Omerović.

Osvrnuo se i na trenutnu situaciju u Turskoj i Siriji. Vjernici trebaju, podsjeća on, samo Gospodara svoga da se boje.

“Boli srce i ono što mi gledamo je tužno i nevjerovatno. Ali Allah zna u čemu je mudrost. On radi šta On hoće. Ljudi se sada i ovdje kod nas boje zemljotresa. Komentarišu to i boje se. A zaboravljamo na koliko mjesta Allah spominje kaznu. Preče je, braćo i sestre, Gospodara da se bojimo”, završava Enver ef. Omerović.

Dovu je na kraju proučio predsjednik novopazarskog medžlisa Enes ef. Ibrović.

Previous articleSvečano otvoren “Doha sky” restoran
Next articleZa spremnost djeteta za školu odgovorni su porodica, škola, zajednica