POLAZNICI PREDŠKOLSKE USTANOVE “REUDA” POŽELJELI DJECI SIRIJE I TURSKE VRAĆANJE BEZBRIŽNOG SNA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Djeca iz predškolske ustanove “REUDA” su na svoj način, uz dovu i izradu “jastučića bezbrižnosti” poželjeli djeci Turske i Sirije, nakon iskušenja koje ih je snašlo u zemljotresu, miran život i bezbrižan san.

Projektu su se odazvali i roditelji djece koji su sakupljali pomoć (sadaku) u manjoj kutiji za tu namjenu za djecu zemalja pogođenih zemljotresom. I ovo je jedan od načina da djeca nauče i vaspitavaju se da pomažu onima koji našu pomoć trebaju.

Inicijator i koordinator projekta bila je dipl. vasp. Binasa Muratović.

,,Cilj ovog projekta – kako navodi vaspitačica Binasa- jeste da djeci usadimo osjećaj odgovornosti i saosjećanja sa onima koji su iskušani teškim i bolnim iskušenjem. Zato je veoma bitno kod djece razviti osjećaj humanosti, jednakosti, osjećaja da mogu i žele pomoći drugima i da je to dio naše lijepe vjere islama. Istinska sreća je u davanju i pomaganju i, kako znamo, vjernici ne mogu biti spokojni i sretni dok negdje nevini pate, pogotovo djeca.

Mališani Reude su, na svoj način, dali svoj iskreni doprinos pomoći drugima, uz dovu da sva djeca svijeta imaju bezbrižan san.

N. A.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img