Ministar Đerlek se upisao u knjigu žalosti u ambasadi Sirije – “Saosjećamo sa patnjom i bolom koji sirijski narod proživljava”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Foto: Kabinet ministra za ravnomjerni regionalni razvoj, autor Miloš Perić.

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek sastao se danas sa ambasadorom Sirijske Arapske Republike u Srbiji Basemom Džamanom Agom i upisao u knjigu žalosti, otvorenoj u ambasadi, povodom velikog broja izgubljenih života u razornom zemljotresu koji je pogodio ovu zemlju.

Ministar Đerlek je, upisujući se u knjigu žalosti, poručio da Srbija saoseća sa patnjom i bolom koji sirijski narod proživljava nakon razornog zemljotresa u kojem su živote izgubili njihovi najbliži i koji je ostavio nesagledive posledice na ovu lepu, drevnu zemlju, kolevku civilizacije. On je izrazio očekivanje da će građani Sirije, uprkos svim teškoćama koje su ih zadesile, pronaći snagu da nastave dalje i prebrodite ove teške trenutke.

Preneo je poruku da su građani Srbije uz Siriju i sirijski narod i da će Republika Srbija pružiti svu moguću podršku, što je ujedno i naša moralna obaveza u ovoj velikoj tragediji.

Fotografije: Kabinet ministra za ravnomjerni regionalni razvoj, autor Miloš Perić.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img