NSZ: Filijala Novi Pazar započela online obuku za vođenje poslovnih knjiga

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Novi Pazar krajem 2022. godine započela je online obuku za vođenje poslovnih knjiga. Ova obuka će biti nastavljena i u 2023. godini. Pravo učešća imaju sva nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju minimum 4. nivo obrazovanja ali i tehničku opremljenost za vođenje obuke.

Savjetnik za zapošljavanje naglašava da Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Novi Pazar planira da u toku ove godine uključi 100 polaznika.

„Obuku finansira Nacionalna služba za zapošljavanje, besplatna je za sve polaznike i bitno je naglasiti da će svi polaznici dobiti novčanu pomož u iznosu od 20.000 dinara. Obuka će trajati sve do septembra mjeseca 2023. godine u ciklusima. Mi smo krajem 2022. godine u decembru imali prvi ciklus obuke sa 5 polaznika, trenutno je aktuelan drugi ciklus gdje imamo ukupno 20 polaznika. Ono što je bitno jeste da u martu mjesecu planiramo 3. grupu polaznika, tako da ovom prilikom pozivam sva zainteresirana lica koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje da se obrate svojim savjetnicima i dođu kod nas kako bi pristupili obuci.“, istakla je Mersiha Delić, savjetnik za zapošljavanje

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje ističu da u narednom periodu planiraju da sve svoje usluge podigne na veći nivo prateći trendove digitalizacije.

„Pored obuke za vođenje poslovnih knjiga, Nacionalna služba sprovodi još dvije obuke preko online platformi. Prva i svakako najatraktivnija obuka jeste obuka „Put do uspješnog preduzetnika“. Ona je sada atraktivna zato što predstavlja preduslov da bi lice uopšte konkurisalo za sredstva za samozapošljavanje, odnosno ona nezaposlena lica koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapoljavanje, a žele da pokrenu sopstveni biznis, neophodno je da prođu ovu obuku. Ono što želim da naglasim jeste da ovu obuku lica mogu pohađati i online preko platforme koja je posebno kreirana ali i neposredno. Druga obuka jeste obuka za aktivno traženje posla koja je također namijenjena za nezaposlena lica koja žele aktivno i samostalno da traže posao i oni će putem te obuke naučiti koje su to tehnike i vještine aktivnog traženja posla, kako nesmetano samostalno da urade svoj CV i kako sutra u najboljem svjetlu da se predstave poslodavcu. Poenta jeste da pozovemo što veći broj nezaposlenih lica da korsite usluge nacionalne službe za zapošljavanje, pogotovo one u online formatu koje mi trenutno sada nudimo jer bez problema od kuće mogu preko svojih računara, laptopova i telefona, završiti obuke i doći sa sertifikatom, odraditi svoju obavezu i nastaviti da realizuju one ciljeve koje su započeli.“, kazala je Aida Bojadžić, PR Filijale Novi Pazar

PR Filijale Novi Pazar ističe da Nacionalna služba za zapošljavanje posebno vodi računa da u sve mjere aktivne politike zapošljavanja angažuje nezaposlena lica sa stasusom Osoba sa invaliditetom.. Pocetkom ove godine 5 lica uspješno je zavrsilo Osnovnu informafičku obuku.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img