Privremeno oduzimanje vozila smanjit će broj saobraćajnih nesreća

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Nacrt novog zakona o sigurnosti saobraćaja predviđa, između ostalog, strožije kazne pa i privremeno oduzimanje vozila. Samo prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je 535 osoba, s od 500.000 prekršaja prekoračenja brzine u protekloj godini gotovo 3 hiljade je kažnjenih zbog nasilničke vožnje.

 

Došlo je do promjene Zakona. Slaviša lakičević, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije jasno je naglasio da će čak I vozila biti oduzimana u nekim slučajevima, a to je nekih 18 tačaka. Pogotovo u Novom Pazaru se dešava da se vzila u noćnim uslovima kreću a da nije nijedno svjetlo uključeno.. Tako da će se dešavati da vozila budu oduzimana ako se prekorači za 70 iznad u naseljima, zoni škole za 60 iznad ograničenja, I to bi u nekoj mjeri trebalo smanjiti broj nesreća, kaže komentirajući novi Zakon o saobraćaju u odnosu na autoškole Lazar Antonijević, “Raskrsnica”.

Treba povećati bezbjednost saobraćaja pogotovo brojke pokazuju da su među 23 poginula mlada čovjeka uglavnom bili oni s probnom vozačkom dozvolom.

-Djeca treba da shvate da kad se pređe pet, šest hiljada kilometara javi se jedan lažan osjećaj znanja. Probni vozač tad ima utisak da može sve s vozilom. To je taj period od 18 do 21 godine života, ističe Rusimir Dule Antonijević.

Napominju da je mnogo otežavala cjelokupna situacija s električnim vozilima, trotinetima. Sad se to promijenilo

-Smjet će da se voze trotineti do 25 km/h. Oni koji su jači od 0,6 kW neće se smjeti upotrebljavati u saobraćaju. Dakle, bit će isključeni iz saobraćaja. Druga bitna Stavka je da se mogu kretati biciklističkim stazama a ukoliko je nema mogu se kretati kolovozom ali samo uz desnu ivicu najviše jedan metar od toga. I, nama vozačima mnogo bitna stvar da moraju nositi svjetloodbojni prsluk kako bi bili vidljivi u saobraćaju

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img