Redžepović: Prioritet vraćanje Prekršajnog suda u Tutinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja još jednom je u Skupštini Srbije govorio o neophodnosti vraćanja Prekršajnog suda u Tutinu.

– Ja ću iskoristiti prisustvo ministrice pravde i od nje zatražiti da razmotri mogućnost vraćanja Prekršajnog suda u opštini Tutin, iako to nije predviđeno ovim izmjenama i dopunama ovdje, nadam se da će biti razumijevanja i da ćemo što prije pričati o tome. Dakle, Zakon o sjedištima sudova i javnih tužilaštava koji je na snazi je to regulisao na način da je Prekršajni sud u Novom Pazaru, i da je nadležan za Novi Pazar i opštinu Tutin. Tutin je odjeljenje, i to nije dobro, nije pravedno i siguran sam da imamo mnogo ozbiljnih argumenata da to promijenim i da se Prekršajni sud vrati u Tutin. Slična je situacija i sa Osnovnim sudom i sa Tužilaštvom, ali mislim da je prioritet Prekršajni sud i mislim da tu možemo puno toga da uradimo. Spreman sam u ime građana Tutina da što prije sjednemo i da prvom prilikom kada bude na Dnevnom redu, da radimo na tome jer me to zaista popravilo stanje mnogo.

Redžepović kazao da je nezavisno sudstvo nešto čemu trebamo težiti.

– To je garant vladavine prava. Treba se uskladiti koliko god može i sa Ustavom i sa onim što se traži, ali činjenica je da sve to radimo prije svega zbog nas jer nama treba uređeno sudstvo i nama trebaju i dobri zakoni i dobro funkcionisanje pravosuđe uopšte. Kada se govori o tome, svakako baš kao što postoje ljudi koji tvrde dosta argumentovano, ozbiljno da je teško čak striktno sprovesti podjelu vlasti, pa da onda kada je teško sprovesti podjelu vlasti, da je teško doći do nezavisnosti sudstva, to su argumenti koji stoje, ali mi moramo raditi na tome da to bude sve bolje i bolje. Ovo je jedan od načina na koji se ide prema prema tom putu i mi ćemo sigurno stići do tog cilja. Ono što se ovdje pominje kao problem izmještanje nadležnosti iz Skupštine, ja to ne doživljavam tako i zbog toga ćemo mi iz SPP-a podržati sve ovo što bude na danu glasanja. Ne mislim tako, jer mislim da koliko god bilo, teško treba voditi računa i o sudijama i o tužiocima na način da im obezbijedi što više sigurnost, prije svega u materijalnom smislu, ali da obezbijedimo i da oni mogu slobodno i nezavisno od obavljaju svoju funkciju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img