Home Gradovi Novi Pazar Ko je kriv za poplave u Novom Pazaru?

Ko je kriv za poplave u Novom Pazaru?

247

Nakon poplava koje su zadesile Novi Pazar otvoreno je mnogo novih, mada više starih pitanja. Što se ništa nije uradilo i gdje je novac?

Poziv za učešće u emisiji Sandžak TV uputila je ispred SDP-a i lokalne samouprave Nihatu Biševcu i Nikoli Joloviću, lista Aleksandar Vučić. Nažalost, dvije stolice ostale prazne. Pozivu su se odazvali predsjednik Sead Redžović, šef Odborničke grupe SPP u Skupštini Grada Novog Pazara i Ahmedin Škrijelj, šef Odborničke grupe SDA Sandžaka.

Meni je žao što predstavnici vladajuće većine, prevashodno gradonačelnik, ili bilo ko drugi iz gradskih struktura vlasti, koji ima određenu vrstu odgovornosti, da dođe u emisiju I zajedno diskutujemo uz poštovanje dostojanstva ličnosti svakog sagovornika, da suočimo argumente kako bi građani sami mogli donijeti sud o onome što se desilo u Novom Pazaru 19. januara. Poplave su elementarna nepogoda I nijedna vlast ne može da ih spriječi ali može učiniti da posljedica nema ili da budu svedene na najmanju moguću mjeru, kaže Ahmedin Škrijelj šef Odborničke grupe SDA Sandžaka.

Institucije Grada Novog Pazara, kažu, nefunkcionišu.

Da li sistem nefunkcioniše ili gradonačelnik ne može sam upravljati sistemom ili sistem čak ni ne postoji, zaista ne znam, ističe Sead Redžović šef Odborničke grupe SPP.

Na pitanje da li će se tražiti smjene u Tutinu i Sjenici, poput zahtjeva za ostavkom gradonačelnika Biševca, kažu:

Tamo postoje odgovorni ljudi. Nisam adekvatan sagovornik da u njihovo ime dajem bilo kakve odgovore. Postoje političke stranke koje u Tutinu i Sjenici rukovode procesima i treba se njima obratiti za konkretna pitanja. Što se tiče Sjenice SPP je na vlasti nešto više od dvije godine. Trenutno su u koaliciji s SDP-om.  Tu se u prvi plan više ističe Tutin nego Sjenica želeći da se prikrije učešće SDPa u vlasti.

Pitaju i da li su oni koji su tog jutra u Novom Pazaru u vrijeme poplava bili na prvoj liniji ili ne.

Gledali smo gradonačelnika u čizmama kako obilazi poplavljena područja. To je sve kasno bilo. Hoćemo gradonačelnika koji kao komandant Kriznog štaba donosi mjere zaštite od poplava i koji također upravlja cijelim sistemom.

Gradonačelnik i direktor Srbija voda obećeali su da će se s radovima početi u martu, za manje od dva mjeseca.

Taj novac koji je opredijeljen za korićenje rijeka u našem gradu čeka se predizborna kampanja za lokalne izbore 2024. Godine da se taj novac utroši ne znam baš za šta.

Zanima i zašto dokumenti koje Skupština Grada usvaja govore jedno, a predstavnici u javnim istupima drugo.

Ko ne govori istinu, da li dokumenti koje Skupština usvaja da li uopšte nekog obavezuju ili predstavnici vlasti da bi pobjegli od odgovornosti izmišljaju neke razloge da bi okrivili građane.

Za divlju gradnju, kao veliki problem, vlasti trebaju ponuditi odgovor da li su ušli u proces legalizacije kao I kako se za 15 godina dozvolila takva ekspanzija.

(SANA)

Previous articleMinistar Đerlek na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta
Next articleEnver Beganović na putu za Mekku stigao do Duge Poljane