Hafiska dova za Amara Kapidžića sutra u Prijepolju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Amar Kapidžić prvi je hafiz Kur'ana iz Prijepolja a 27. hafiz koji je svoj hifz okončao pred komisijom Mešihata Islamske zajednice u decembru. Hafiska dova i dodjela diplome sutra je u Centralnoj džamiji u Prijepolju u 11 sati.

Nakon izlaska pred Komisiju otišao sam u Prijepolje. Utisci su pozitivno iznenađujući jer Prijepolje dugo nije imalo hafiza koji je bio Prijepoljac, među svojim narodom. Posljednji hafiz bio je iz Makedonije do 1991. godine bio u jednoj od džamija u Prijepolju. Pošto sam četvrta godina studija fokus je na ispitima koji su u u toku i na ljetnjem semestru. Nakon toga planiram da se vratim i  budem među svojim Prijepoljcima, kaže Amar Kapidžić prvi hafiz Kur'ana iz Prijepolja.

Mnogo je mladih koji čekaju svoj red

Ima mnogo omladinaca koji idu ovim putem kojim je išao Amar. Na nama je da im budemo podrška u svemu tome, da ih stalno podstičemo. Jako je bitna uloga muhafiza u svemu tome. Muhafiz je na neki način I drugi roditelj. On nije samo onaj koji ga podučava Kur’anu već treba biti onaj koji ga podučava životu. Hifz je životni projekt, naglašava hfz. Faris Dautović muhafiz

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img