SPP i SDA – Skandalozne su izjave da su građani krivi za poplave

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Odbornici Stranke pravde i pomirenja i SDA Sandžaka u petak su uputili zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine grada Novog Pazara na kojoj bi gradonačelnik trebao da podnese izvještaj o preduzetim i planiranim mjerama na zaštiti života i imovine građana za vrijeme poplava koje su zadesile ovaj grad.

Oni su ocijenili danas da je, odbijanjem da sazove vanrednu sjednicu, predsjednica tog tijela Anela Šemsović pokazala da su joj “stranački interesi ispred interesa građana”.

Odbornica SDA Sandžaka Hanadi Hajdinović istakla je da ličnu odgovornost za događaje tokom poplava treba lično da snosi gradonačelnik Biševac, a kolektivno skupštinska većina.

– Skupština grada Novog Pazara nije ničije vlasništvo i predsjednica Skupštine nema pravo da na ovaj način štiti svoje stranačke kolege i da zanemaruje posljedice nastale njihovim radom, odnosno neradom. Naša namjera je bila da na vanrednoj sjednici Skupštine grada gradonačelnik kao najodgovorniji činilac gradske vlasti podnese javni izvještaj sa jasnim činjenicama šta je grad Novi Pazar poduzeo na zaštiti života i imovine naših građana i kada je to poduzeo, šta su gradske službe učinile prije nego su naši sugrađani stradali? Postavljamo pitanje zašto grad Novi Pazar nema civilnu zaštitu? Odbornici i građani Novog Pazara zaslužuju i imaju pravo da znaju istinu, a svi oni koji nisu dobro radili svoj posao treba da snose odgovornost.

Odbornik Edin Numanović najavio je da će se obratiti predsjedniku i premijerki Srbije Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, kao i da će tražiti sastanak kako bi se riješila sva pitanja. Kao skandalozne ocijenio izjave da će se rušiti kuće građana.

– Sada smo svjedočili da ta skupština nije zakazana i dobili smo odgovor da će se ova pitanja rješavati na redovnoj Skupštini grada. To znači da mi vitalna pitanja koja ugrožavaju živote naših građana svrstavamo u redovne komunalne probleme i biće vjerovatno među 70 i više tačaka na redovnoj Skupštini grada i ova tačka koja je od iznimne važnosti za naše građane. Ne prihvatamo skandalozne izjave i napade na same građane zbog ovoga što se desilo. Izjave da će se rušiti kuće naših građana su potpuno skandalozne. Izvinite, vi ste bili na vlasti u prethodnom periodu, zašto ste pustili da se te kuće nelegalno grade, šta su radile gradske inspekcije, šta su radile institucije ovog grada? Ne možemo sada na zatečeno stanje kritizirati naše građane i zapravo time spirati sopstvenu neodgovornost.

Na pitanje novinara da li će te dvije partije zatražiti odgovornost i predsednika opština Sjenica i Tutin, gde je takođe došlo do poplava, odgovoreno je da su “oni odbornici u Skupštini Novog Pazara i da takva pitanja treba uputiti odbornicima skupština Sjenice i Tutina”.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img