NSZ: Uspješno okončan javni poziv „Moja prva plata“ za 2022. godinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Uspješno je okončan javni poziv „Moja prva plata“ za 2022. godinu koji u Novom Pazaru i Tutinu pokriva Filijala Novi Pazar, a koji je izuzetno popularan i za koji vlada veliko interesovanja u prethodne dvije godine ali i u trećem ciklusu, istakao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Fahrudin Đekić.

On je tom prilikom podsjetio da je program „Moja prva plata“ namijenjen za otklanjanje štete uzrokovane kovidom 19 u privatnom sektoru, te da je u Novom Pazaru i Tutinu broj poslodavaca koji su se prijavili za ovaj program u 90% iz privatnog sektora.

„Ukupno angažovanih lica kroz program „Moja prva plata“ je 2330, što kada uporedite sa ukupnim brojem u Srbiji, dolazimo do toga da ubjedljivo najveći broj angažovanih je preko Filijale Novi Pazar. Puno je bilo posla da se odradi i još puno će ga biti u narednih 9 mjeseci jer ćemo mi sarađivati sa svim tim poslodavcima i sa svim tim mladim ljudima do 30 koji imaju pravo učešća. Ono što mogu da kažem jeste i to da je preko 500 lica sa teritorije opštine Tutin, a ostali broj je iz Novog Pazara.”

Naglasio je da im je prethodna 2022. bila izuzetno uspješna i kada su u pitanju programi koje Nacionalna služba svake godine sprovodi.

„Mi smo prošle godine obuhvatili 660 lica. Znači oni koji su zasnovali radni odnos, koji su pokrenuli sopstveni biznis, koji su na nekom stručnom usavršavanju, a sve to uz finansijksu podršku Nacionalne službe za zapošljavanje. Tako da kada saberemo taj broj ljudi koji su uključeni kroz naše mjere koje svake godine sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje i dodamo ovaj broj sa moje prve plate, dobijamo brojku od skoro 3000 lica koja su uključena kroz naše programe tako da to jeste jedan rekordan broj koji je do sada filijala realizovala i najveća sredstva koja su do sada plasirana.“

Đekić je istakao da ih u 2023. godini očekuju konkursi i javni pozivi u februaru.

„Ja pozivam sve poslodavce, sve zainteresirane kandidate sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, one koji žele da pokrenu sopstveni biznis, oni koji žele da se zaposle a iz kategorije su teže zapošljivih, one koji žele da se stručno usavršavaju uz našu finansijsku podršku, da mogu biti slobodni već sada da dođu kod nas i informišu se o svemu. Mogu se informisati i preko našeg portala Nacionalne službe za zapošljavanje. Ono što je novina jeste da obuke za polaznike za program samozapošljavanja mogu se obavljati i online i to je ono što ćemo i mi ubuduće forsirati jer i za program Moja prva plata veći dio posla je rađen putem elektronskih sredstava.“

Apelovao je nove poslodavce koji nemaju saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje da im se obrate i počnu da koriste njihove usluge, naglašavajući da će to biti u obostranom interesu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img