Održana Skupština Medžlisa IZ-e Prijepolje – Muftija Dudić uručio zahvalnicu Jusufu Muškuću za podršku Islamskoj zajednici svih ovih godina

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U subotu 21.01.2023. godine održana je Skupština Medžlisa IZ-e Prijepolje kojoj je prisustvovala delegacija Mešihata predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.

Predsjednik Prijepoljskog medžlisa Admir ef. Gojak i glavni imam Aref ef. Duraković upoznali su prisutnu delegaciju Mešihata i članove Medžlisa sa projektima koji se realizuju na prostoru ovog Medžlisa, te aktivnostima na vjersko-prosvjetnom polju, kao i aktuelnim stanjem u džematima na ovom prostoru.

Predsjednik Mešihata se obratio prisutnima zahvalivši im na trudu kojeg Medžlis i ulema Prijepolja ulažu u cilju unapređenja uslova vjerskog života, standarda i kvaliteta rada na terenu, čiji najbolji pokazatelj su aktivnosti na terenu.

Naglasio je da su Mešihat i on lično uvijek na raspolaganju i podrška Medžlisu u svim korisnim aktivnostima koje se pokreću i realiziraju, bilo da je riječ o obnovi i izgradnji novih džamija, ili projektima na vjerskom i obrazovnom nivou.

Prisutni članovi Skupštine Medžlisa imali su priliku inicirati i diskutovati o različitim temama, čiji je cilj unapređenje rada Medžlisa i održavanje stabilnosti Medžlisa i Islamke zajednice na ovom prostoru.

Prisutne je na kraju poselamio zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad ef. Plojović, koji je odao priznanje rukovodstvu i članovima Skupštine Medžlisa na trudu kojeg ulažu u cilju očuvanja jedinstva Islamske zajednice i unapređenju vjersko-prosvjetnih aktivnosti.

Na sjednici, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić uručio je zahvalnicu Jusu Muškiću, uglednom privredniku iz ovog grada.

Muftija je tom prilikom istakao da je Juso Muškić punih trideset godina na usluzi Islamskoj zajednici, te da je konstantno pomagao njene razne projekte i aktivnosti, posebno kroz štampanje Glasa Islama i drugih edicija Islamske zajednice, čak i u najtežim vremenima 2007. godine, prilikom pokušaja puča i otimanja infrastrukture Medžlisa Prijepolje, kada je prihvatio poziciju predsjednika Medžlisa čime je dao nemjerljiv doprinos odbrani i jačanju Islamske zajednice u ovom gradu i okolini.

Juso Muškić je zahvalio predsjedniku Mešihata i Islamskoj zajednici na priznanju koje mu je dodijeljeno, naglasivši da je uvijek bio spreman pomoći svojoj zajednici, svom gradu i svim građanima, te da se tokom svog života uvijek trudio pomagati ljudima i činiti dobro.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img