Home Gradovi Novi Pazar Nakon poplava, Novi Pazar još uvijek bez vode

Nakon poplava, Novi Pazar još uvijek bez vode

81
Foto: Filtersko postrojenje, Novi Pazar / Izvor: Zvanična FB stranica JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Pazar

Nakon obilnih padavina i poplava koje su zadesile Novi Pazar, već treći dan veći dio Novog Pazara je bez vode.

Posljednju informaciju od naležnog JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Pazar dobili smo 19. januara, dan poslije poplava, i glasi da „zbog velike zamućenosti sirove vode, Filtersko postrojenje u narednim danima raditi smanjenim kapacitetom pa će u nekim delovima grada biti smanjen pritisak a u nekim delovima (visinskim zonama) moze doci do nestanka vode“, uz napomenu da će građanima biti na raspolaganju i cisterne sa pijaćom vodom.

Iako je kontakt telefon za sve informacije ostavljen 020/ 311-785, uprkos brojim pokušajima, ni mi kao medijska kuća nismo mogli dobiti informaciju kada će doći do normalizacije vodosnabdijevanja.

Ovaj problem, višednevnog nestanka vode dešava se stalno nakon obilnih padavina koje su skoro uvijek praćene poplavama. Zašto je to tako i kako se može prevazići ovaj problem, pitanja su koje smo uputuli JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Pazar, i na čije odgovore još uvijek čekamo.

Previous articleOdržana Skupština Medžlisa IZ-e Prijepolje – Muftija Dudić uručio zahvalnicu Jusufu Muškuću za podršku Islamskoj zajednici svih ovih godina
Next articleStotinu Novopazaraca traga za Ramizom koji se utopio u Trnavici