Na UNINP-u organizirano takmičenje u stonom tenisu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, sada se već tradicionalno održavaju Zimske igre. Takmičenje u stonom tenisu izazvalo je veliku pažnju, kako mladih tako i starijih.

Generalni menadžer Internacionalnog Univerziteta naglašava da se za ovo takmičenje prijavio rekordan broj takmičara, njih 60.

”Svake godine u januaru mjesecu, u periodu između prijave ispita i početka nastave, organiziramo ova takmičenja da na neki način ispunimo slobodno vrijeme kod studenata, iako je ovo slobodan turnir na kojem se mogu prijaviti i ostali učesnici, svakako da najviše imamo studenata. Ove godine imamo čak 60 prijavljenih kandidata za stoni tenis. Oni igraju na dva dobijena seta, što su pravila stonog tenisa i naravno ići će se u pravcu eliminacije. Ono što je novina u ovom turniru jeste da imamo i određeni broj prijavljenih djevojaka, koje su iz ženskog stonoteniskog kluba, tako da navijamo i za njih da na neki način podržimo i ženski stoni tenis.”, istakao je prof. dr. Enver Međedović

Ističe da je cilj organiziranja zimskih igara prvenstveno druženje ali i buđenje sportskog duha kod mladih.

“Apsolutni cilj organiziranja igara jeste da malo probudimo sportski duh, da se malo isključimo iz tog svijeta elektronskih uređaja i društvenih mreža, da vidimo da postoji i nešto drugo, da nisu samo telefoni, računari i društvene mreže zabava. Da malo vratimo taj sportski duh, kako na Univerzitetu tako i uopšte u našem gradu.”

Učesnici zadovoljni organizacijom, ističu da je takmičenje proteklo u najboljem redu.

“Htio bih da se zahvalim Univerzitetu i organizatorima, sve je bilo u najboljem mogućem redu. Ovo mi je drugi turnir koji ovdje igram. Prijavio sam se da bih pobijedio ali i da bih se družio i igrao.”, poručio je Dženan Dazdarević

Prvo mjesto osvojio je Dženan Dazdarević, drugo mjesto osvojio je Arijan Lakota i treće mjesto pripalo je Samiru Taloviću.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img