Delegacija BNV u Bursi: Podrška snaženju veza među bratskim narodima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

 

Delegacija BNV boravila je u dvodnevnoj posjeti Bošnjacima u Bursi. Prisustvovala je godišnjoj manifestaciji u organizaciji Bursa Bosna Sandžak derneka. Istaknuta je podrška snaženju veza dvije prijateljske zemlje i bratskim narodima. Inače, ovo je prva zajednička posjeta novoizabranog rukovodstva, kao I prvo predstavljanje aktivnosti kroz medij.

Palo je baš na nas dvojicu da napravimo prvi, da tako kažem, test. Nadam se i molim Boga da je uspješan, i da u buduće bude kompletan naš rad na čvrstim osnovama povjerenja, uvažavanja, bratske ljubavi, kaže prof. dr Mustafa Fetić potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Dr. Fuad Baćićanin, predsjednik Izvršnog odbora BNV, naglašava posebne utiske.

– Kako su temelji postavljeni onaj dan, potpisivanjem sporazuma i formiranjem većine, takvim koracima je i krenuo ovaj naš put. Nadamo se da će tako i ostati. Kada je u pitanju ova prva posjeta, veća aktivnost, rad uopšte, možemo reći da su utisci zaista dobri, da smo lijepo prošli, da su sastanci i boravak bili kvalitetni. Imali smo i sreću da smo otišli kod naših prijatelja koji su više puta dolazili, posjećivali Bošnjačko nacionalno vijeće.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img