Delegacija Vijeća u posjeti Bošnjacima Burse

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Delegacija BNV, koju čine potpredsjednik dr. Mustafa Fetić i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, posjetila je 14. i 15. januara ove godine Bošnjake u Bursi i prisustvovala godišnjoj manifestaciji u organizaciji Bursa Bosna Sandžak derneka.

Svečanosti pod nazivom “Večer jedinstva”, pored članova udruženja, prisustvovao je veliki broj gostiju iz drugih gradova i drugih bošnjačkih udruženja iz Turske, gradonačelnik grada Bursa, narodni poslanici iz Burse, kao i delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, grada Novog Pazara i opština Tutin i Prijepolje.

Pored predsjednika Udruženja Bosna Sandžak iz Burse Jusufa Ozturka, gradonačelnika Burse Alinura Aktaša, narodnih poslanika, prisutnima se, u ime BNV, obratio dr. Fuad Baćićanin koji se ispred najvišeg predstavničkog tijela sandžačkih Bošnjaka zahvalio domaćinima i gradonačelniku Burse na pozivu i gostoprimstvu, te podržao snaženje veza dviju prijateljskih zemalja, kao i dva bratska naroda, Turaka i Bošnjaka.

Tokom dvodnevne posjete dr.  Baćićanin i dr. Fetić prisustvovali su i prijemu kod gradonačelnika Burse Alinura Aktaša.

U pratnji domaćina, delegacija iz Sandžaka posjetila je i firmu gospodina Zarifa Alpa, koji je porijeklom iz Sandžaka, a zatim obišla i modernu i savremeno opremljenu novosagrađenu bolnicu u centru Burse, čiji je suvlasnik narodni poslanik AK partije iz Burse dr. Mustafa Esgin.

U okviru posjete Bursi, delegacija BNV je imala niz značajnih posjeta i sastanaka.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img