Ministar Đerlek posjetio Bošnjačko nacionalno vijeće

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković razgovarala je danas sa ministrom u Vladi Republike Srbije, zaduženim za ravnomjerni regionalni razvoj, gospodinom Edinom Đerlekom, u Glavnom uredu Vijeća. Ministru Đerleku je ovo prva zvanična posjeta Vijeću. Pored predsjednice dr. Pramenković, delegaciju Vijeća činili su potpredsjednici dr. Jasmina Baltić Curić i dr. Edin Numanović i šef Kabineta Semir Madžgalj.

Tokom razgovora, predsjednica dr. Pramenković upoznala je ministra Đerleka sa radom Vijeća i izrazila nadu da će biti uspostavljena dobra saradnja sa Kabinetom na čijem je čelu. Ministar Đerlek je istakao da za njega lično Bošnjačko nacionalno vijeće predstavlja najvažniju instituciju te da očekuje da će Vijeće, kroz projekte, aplicirati za sredstva koje njegov Kabinet izdvaja.

Na sastanku je bilo riječi o nastavku realizacije projekta „Program povratka i održivog opstanka prognanih i interno raseljenih Bošnjaka opštine Priboj“ koji je dijelom u nadležnosti ministra Đerleka.


- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img