Uspješno realizovana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2023. godini

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Domu omladine uspješno je okončana prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi. Velika je potražnja posljednjih mjeseci za najdragocjenivom tečnošću, pa s’ toga apel i nadležnih da se što više ljudi odazove. Naše malo nekome može spasiti život – poruka je današnje akcije.

“Današnja akcija sprovodi se, kao što vidite, u dobrom odjeku i raspoloženju obzirom da je prva ove godine. Sezona je deficita krvi i potrebne su sve krvne jedinice, s’ toga apel i svima da se što je moguće više odazovu, jer nikada ne znamo da li će nama nekada zatrebati dragocjena tečnost. Oni od 18 do 65 godina neka dođu, izdvoje 15-tak minuta i dobrovoljno daju krv”, kazala je Jelena Radulović ispred Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Ko spasi jedan život kao da je spasio cijeločovječanstvo – poruka je svjesnih građana. Trebamo se odazvati, jer nikada ne znamo kada ćemo mi ili neko iz naše blizine biti u potrebi za krvlju.

“Vođeni ajetom iz Časnog Kur'ana da ko spasi jedan život kao da je spasio cijelo čovječanstvo odazvali smo se akciji dobrovoljnog davanja krvi ovdje u Domu omladine. Ovu priliku bih iskoristio da pozovem ostale naše sugrađane da se odazovu, jer su ovo veliki i važni projekti za sve nas. Velik je hair u ovome”, ističe Haris Hudović.

Na prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi najdragocjeniju tečnost dalo je 59 naših sugrađana.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img