Home Rubrike Vijesti Mu’temiri iz Sandžaka borave u gradu Allahovog Poslanika

Mu’temiri iz Sandžaka borave u gradu Allahovog Poslanika

180

Mu’temiri iz Sandžaka ovih dana borave na najodabranijem mjestu. Tim povodom iz grada Allahovog Poslanika a.s. javio se vodič mu’temira mr. Sead ef. Islamović.

“Želim da obavijestim sve u Sandžaku da sve protiče, hvala Allahu, kako treba. Svi smo dobro i zdravo i nemamo nikakvih problema. Želim da kažem posebno da nikada kao sada nismo imali bliži hotel i ljepše uslove. Jučer smo imali prilike da obiđemo Medinu i određena mjesta koja imaju svoju historijsku priču. Obišli smo brdo Uhud i mjesto gdje su ukopani šehidi Uhuda. Znate da je to bila posebna bitka u islamu gdje su muslimani bili dobro namučeni, pa je čak i Poslanik a.s. bio ranjen. Nakon toga otišli smo u jedan palmovik, gdje smo kupili posebne hurme koje se prodaju u tom palmoviku. Nakon toga smo obišli Mesdžid sa dvije kible, a to je mjesto gdje su muslimani u početku jedan isti namaz klanjali u dva pravca. Namaz su zanijetili i klanjali prema Palestini, a onda tokom namaza okrenuli se prema Kabi i nisu prekidali namaz. Tako je taj mesdžid ostao i dan-danas da ga vjernici obilaze”, kazao je efendija Islamović.

Vjernici su potom obišli Hendek, te mesdžid Kuba, kao i Poslanikovu džamiju i Poslanikov mezar, a nakon dana odmora planirana je posjeta Mekki.

Previous articleČestitka ZSD predsjednici BNV dr. Misali Pramenković
Next articlePrva grupa sandžačkih mu’temira doputovala u Mekku