Home Rubrike Vijesti Ugljanin: SDA i SPP će nastaviti realizaciju projekata koji su predmet sporazuma

Ugljanin: SDA i SPP će nastaviti realizaciju projekata koji su predmet sporazuma

197

U prostorijama Stranke demokratske akcije Sandžaka održana je konferencija za medije na kojoj je govorio predsjednik ove stranke Sulejman Ugljanin. On je na konferenciji govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u okruženju, sa aspekta bošnjačkog naroda u Srbiji.

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozdravila je uklanjanje barikada sa puteva na Sjeveru Kosova.

“Višenedjeljne vremenski neograničene barikade na Sjeveru Kosova predstavljaju drsko kršenje osnovnih prava i sloboda i nanose veliku štetu ekonomiji, prvenstveno firmama koje posluju na tržištu Kosova kao i veliko broju zapošljenih u Novom Pazaru i Tutinu koji sa Sjevera Kosova svakodnevno putuju na posao u Sandžak. Kao posledica srpskih barikada puteva iz prethodnih godina mnoge naše velike fabrike, prvenstveno fabrika građevinskog materijala i ostale su zatvorene, a ljudi ostali bez posla. SDA Sandžaka u skladu sa tim poziva NATO, KVOR, EULEX kao i cijelu međunarodnu zajednicu da što prije obezbjede otvaranje ekonomskog koridora između Sandžaka i Kosova i osigura nesmetan prolaz ljudi, robe i kapitala pod zaštitom Međunarodnih sigurnosnih snaga.”

Osvrnuo se i na postignuti sporazum o zajedničkom programskom djelovanju i saradnji između Stranke pravde i pomirenja i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

“Jučer je u Novom Pazaru u glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća završen izbor svih organa u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća i time je omogućeno da novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća punovažno odlučuje i donosi obavezujuće odluke. Naše dvije političke stranke će nastaviti realizaciju programa i projekata koji su predmet ovog sporazuma i o tome će biti redovno obaveštavana javnost.”

Previous articlePU Novi Pazar najavila pojačanu kontrolu saobraćaja tokom novogodišnjih praznika
Next articleSandžački mu’temiri pošli put svetih mjesta