Odbornici na prijedlog Džankovića učenjem Fatihe odali počast djevojčici koja je stradala u Muru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Jonuz Džanković na sjednici Skupštine grada Novog Pazara oštro je kritikovao odluke vozača koji su svjedočili stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Muru, a koji se nisu zaustavili da pruže prvu pomoć djevojci koja je stradala prelezeći ulicu.

Džanković je od Policijske uprave u Novom Pazaru zatražio da se ovi vozači najstrožije kazne, a od odbornike je zamolio da učenjem Fatihe i minutom šutnje odaju počast stradaloj djevojčici.

Više puta smo govorili o bezbijednosti u saobraćaju. Ono što se desilo u Muru, da Bog da se nikome ne ponovilo, ni onome što je ubio, ni ona djevojka što je preselila. Najviše me kao čovjeka zaboljelo kako su određeni ljudi, brojali smo, 11 automobila je prošlo, a niko nije stao da pruži prvu pomoć. Kako smo mi to sebi dozvolili? Molim policiju i sudstvo u tom saobraćaju, zna se da vozač treba da stane i da prvu pomoć, ono što se nama desilo, ono ne dolikuje gradu Novom Pazaru. Ima ljudi koji su mu pričali, da su se u povaliju spuštali, kako bi drugima pomogli i dali prvu pomoć. Mi pored naših očiju, da je konzerva ili bilo šta, stao bih da vidim šta je i kako je. Molim policiju da sva ona vozači koji nisu stali da pomognu, da se adekvatno kazne i da im se oduzme dozvola, jer ono gradu Pazaru ne dolikuje. Mi treba jedan drugom da pružimo prvu pomoć, a ne da bježimo od ovakvog slučaja. I na kraju grad Novi Pazar je proglasio dan žalosti, ja vas ovdje molim da mi kao odbornici jednu Fatihu i minutom šutnje odamo poštu.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img