Čestitka muftije Dudića predsjednici BNV

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić čestitao je dr. Misali Pramenković izbor na mjestu predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

– Zadovoljstvo mi je uputiti Vam iskrene čestitke povodom izbora na mjesto predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u Republici Srbiji.
Očekujemo da će Vaš izbor na čelnu poziciju vratiti Bošnjacima povjerenje u ovo važno nacionalno tijelo, koje je izgubljeno prije 15 godina, kada je sa adrese Vijeća napadnuta Islamska zajednica i ugroženo njeno jedinstvo.

– Uvjeren sam da imate dovoljno znanja, vjere, mudrosti, hrabrosti, strpljivosti i drugih ljudskih i moralnih kvaliteta koji Vas čine najboljim izborom, kojim se svi Bošnjaci, bez obzira na stranačku pripadnost, kao i svi izabrani vijećnici, mogu ponositi i osjećati sigurnim da ćete znati zaštititi i boriti se za sva njihova prava koja su nadležnost savjeta nacionalnih zajednica.

– Molim Uzvišenog Allaha da Vam podari snage i mudrosti u nošenju ovog važnog emaneta, te da Vaš izbor na čelnu poziciju Vijeća bude još jedan od važnih koraka u pravcu vraćanja nacionalnog jedinstva Bošnjaka i jedinstvene Islamske zajednice.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img