KOME TREBA ZELENILO – Posječen drvored na Gazilaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dio drvoreda u ulici Ruđera Boškovića, koji se nalazio uz groblje Gazilar, posječen je jučer, što je izazvalo negodovanje građana i nevladinog sektora.

Nakon više od pet decenija topole koje su uljepšavale ovaj dio puta posječene su, a iz Gradske uprave kao razlog navode da su stabla ugrožavala bezbijednost mještana ovog naselja i da će sječa biti nastavljena i narednih dana.

Sječa stabala, uz zagađenost vazduha u gradu koji je često neslavni „rekorder” u odnosu na ostale, dodatno je podgrijala nezadovoljstvo građana.

– U trenutku kada se Novi Pazar guši jer imamo najzagađeniji vazduh u Evropi, neko je donio odluku da se iseku zdrava stabla. U naselju kod groblja Gazilar posečeno je nekoliko stabala i imamo informaciju da se seča nastavlja sutra i da je u planu da se sva stabla iseku. Apelujemo da se zaustavi seča stabala. Svako stablo je od velike važnosti danas, posebno stabla koja su starija, zdrava – poručili su iz grupa građana „Za zdrav Novi Pazar.

Građani su tvrdnje Gradske uprave da stabla ugrožvaju bezbijednost ocijenili kao laž.

– Ovo saopštenje da grane ugrozavaju bezbednost je ČISTA LAŽ. Baš su ažurni, reaguju odmah na inicijativu Fonda ul. Rajka Ackovića. Gde li bi nam kraj bio da reaguju na sve inicijative tako, ističe Nerma Zekić Hoćanin.

– A ako se toliko brinu o gradjanima što ne vide ulicu Rasima Halilovića gde mjesecima vise strujna kabla,tu deca prolaze svakodnevno,idu u školu a utvrđena kabla im vise iznad glave…slika ću sutra da vidite, poručuje Jasmina Mumdžić.

– Normalno se pravi protest i sprecava se seca, poziva Erkan Ramičević.

– Laž. Što ne renoviraju bedem i hamam koji se obrušava godinama i preti da ugrozi građane, navodi Emir Gegić.

Nakon negodovanja građana, akcija sječe na nakratko prekinuta, iako je najavljeno da će biti nastavljena i danas, ekipa naše Agencije na terenu nije zatekla nikog.

Da ironija bude veća, oni koji su kao razlog za sječu naveli bezbijednost mještana, dijelove posječenih stabala i krošnji ostavili su na trotarima i time direktno ugrozili bezbijednost pješaka ovog naselja.

Posječena stabla na Gazilaru.
Stabla čija je sječa najavljena.
Trotoari nakon sječe zakrečni čime je dodatno ugrožena bezbijednost pješaka.
Posječena stabla bila su zdrava.
Posječena stabla bila su zdrava.

Trotoari nakon sječe zakrečni čime je dodatno ugrožena bezbijednost pješaka.
Sječa zdravih stabala.
Trotoari nakon sječe zakrečni čime je dodatno ugrožena bezbijednost pješaka.
- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img