Održana komemoracija rahmetli dr. Suadi Tutić

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U prostorijama zgrade Hitne službe u Novom Pazaru održan je komemorativni skup posvećen odlasku sa ovog svijeta dr. Suade Tutić, specijaliste ginekologije i akušerstva. Članovi porodice, te kolege ljekari najljepšim riječima posljednji put su se oprostili od lika i djela dr. Tutić. Načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru govorio je o liku i djelu rahmetli dr. Suade Tutić. Bila je izvanredan ljekar, divna majka, vrijedna i poštovana žena. Ovaj grad imao je se čime ponositi.

“Dr. Suada Tutić je, prije svega, bila dobar čovjek. Odgovorna u svom poslu i uvijek kolegijalna prema svom kolektivu. Dr. Suada bila je izuzetno hrabra žena, posvećena majka, odgovorna doktorka prema svojim pacijentima, gdje je kroz sve ove godine rada na hiljade majki obradovala i bila je dio njihovih najsretnijih i najvažnijih trenutaka u životu. U privatnom životu bila je neko koga je krasila nevjerovatna energija, pozitivan duh koji je svojim smijehom obogaćivala hodnike naše bolnice i našeg odjeljenja. Svim mojim kolegama i meni bila je čast i zadovoljstvo što smo imali takvu koleginicu, iako je njen život, nažalost, prerano ugašen. Iza nje ostaju lijepe uspomene kojih ćeo se rado sjećati”, kazao je dr. Adi Škrijelj.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr. Meho Mahmutović u svom govoru imao je samo riječi hvale za dr. Suadu Tutić. Divan prijatelj, uzoran ljekar, maksimalno posvećen svim pacijentima.

“Riječ je o jednom – prije svega – velikom čovjeku, dobrom roditelju i izvanrednom doktoru, dobrom prijatelju. Sa njom smo svi bili pravi drugovi. Uvijek je bila apsolutno posvećena za sve pacijente. I pored toga što je bila ozbiljno bolesna – uvijek je bila tu za pacijente. Nikada nije izostajala, nikada se nije štedela, pa da je možda malo više brinula o sebi možda bi i lakše podnijela ovu bolest. Veliki čovjek, veliki doktor. Vama članovima porodice, posebno djeci, budite ponosni na majku i uvijek je se sjećajte u najboljem svjetlu jer ona to zaslužuje”, kazao je dr. Meho Mahmutović.

Dr. Tutić je rođena 1970. u Novom Pazaru, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Studije medicine započela u Sarajevu, a diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu gdje je završila i specijalističke studije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Kao ljekar specijalista iz ove oblasti radila na Ginekološko-akušerskom odjeljenju Opšte bolnice Novi Pazar. Preselila je u 52. godini života.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img