Home Rubrike Vijesti Muftija Dudić otvorio Divanhanu IC Ebu Hanife u Sjenici

Muftija Dudić otvorio Divanhanu IC Ebu Hanife u Sjenici

233

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, Medžlis IZ-e Sjenica organizirali su svečano otvorenje Divanhane u sklopu Islamskog centra Ebu Hanife.

Otvorenju je prisustvovao predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delegacijom koju su činili muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović, član uprave Fakulteta za islamske studije hfz. dr. Almir ef. Pramenković, direktor Media centra Salahudin Fetić, predsjednici i glavni imami sandžačkih medžlisa, kao i imami Medžlisa Sjenica.

Predsjednik Medžlisa IZ-e Sjenica hfz. Kemal ef. Mahmutović govorio je o do sada realiziranim projektima, kao i planovima za naredni period. Kazao da je cilj dalji razvoj vakufa na teritoriji Sjeničkog medžlisa.

Glavni imam Medžlisa IZ-e Sjenica Berin ef. Ljajić ukazao je na razvoj Medžlisa tokom posljednjih godina, zahvalivši Mešihatu na podršci koju im pruža.

Predsjednik Mešihata muftija Dudić istakao je da je Muftijski divan u Sjenici urnek i pokazatelj da je stasala generacija koja teži da džamije budu najljepše, a vakufi najrazvijeniji.

Islam je elitna vjera i Islamska zajednica će insistirati na elitizmu, poruka je muftije Dudića.

On je čestitao efendijama Mahmutoviću i Ljajiću na postignutim rezultatima.

Dovu je proučio glavni imam Sjeničkog medžlisa Berin ef. Ljajić.

Previous articleViše žena na političkim skupovima nego predavanjima o njihovom zdravlju
Next articleSaobraćajna nesreća u Muru – Stradala djevojčica na pješačkom prijelazu