Dr. Rešad ef. Plojović i dr.hfz. Almir ef. Pramenković prva imena na izborima za Sabor IZ u BIH

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Dr. Rešad ef. Plojović i dr. hafiz Almir ef. Pramenković prva su dva poznata imena od ukupno pet koliko se s ovog prostora imenuje na izborima za Sabor IZ u BiH, najviši zakonodavni organ koji donosi i Ustav IZ.

To su naši čelni ljudi, naši veliki autoriteti, naši naučni radnici. Ljudi koji su dugo u Islamskoj zajednici. Mi smo imali čast da je grupu naših sabornika predvodio rahmetli muftija Muamer ef. Zukorlić koji, kao sve što je u životu radio dostojanstveno i perfektno zastupao nas je tako i u Saboru u BiH na takav način. Zahvalio bih se i u ime Mešihata i u ime CIK-a čiji sam predsjednik petorici zastupnika kojima sad ističe mandat, kaže Samir Škrijelj gen. sekretar Mešihata IZ u Srbiji

Izbori iz reda članova skupština medžlisa Muftijstva sandžačkog još traju.

– Kandidate predlaže Centralna izborna komisija po metodi da se od dobrih predlože najbolji. Ko god da prođe, koga god da izaberu članovi skupština medžlisa oni će biti naši predstavnici.

Inače, ovo je peti mandat za kojeg biraju predstavnike u Saboru. Sastavljen je iz redova svih medžlisa BiH, Mešihata u Srbiji, kao i Slovenije i Hrvatske i dijaspore.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img