Otvorena samostalna izložba fotografija Irfana Ličine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Alternativno-kulturnom centru “Vrt 369” otvorena je prva samostalna izložba fotografija Irfana Ličine.

On je publici predstavio 24 crno-bijele fotografije koje su dio projekta “MI”, a koji, kako ističe Ličina, radi već duži niz godina.

“Radi se o fotografijama koje su nastale u periodu od 2010. godine do sada. To su fotografije koje prevashodno govore o meni, vama, o svim sugrađanima i cijelom našem gradu. To su fotografije koje su iskrene, koje nose jednu snažnu poruku i kao cjelina ali i pojedinačno. Glavni fokus je na čovjeku, čovjek je meni glavni motiv na svim mojim fotografijama i u ovoj seriji ali i u svim ostalim serijama koje ja radim, tako da neka ideja je da predstavim život običnog čovjeka kroz neki moj fokus i neki moj izražajni motiv. Nikada prije ovdje nisam izlagao i osjećao sam potrebu da to prikažem ljudima koji me podržavaju kao i kolegama novinarima koji su uvijek bili uz mene i ovom prilikom vam se zahvaljujem.”

Fotograf Irfan Ličina je imao dvije samostalne izložbe u Beogradu, učestvovao je na preko 40 kolektivnih izložbi u zemlji, regionu i inostranstvu, a ovo mu je prva samostalna izložba u Novom Pazaru.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img