Home Rubrike Vijesti Delegacija UNINP-a u posjeti Odboru za obrazovanje i nauku Narodne skupštine

Delegacija UNINP-a u posjeti Odboru za obrazovanje i nauku Narodne skupštine

167

Delegacija Univerziteta u Novom Pazaru boravila je u posjeti Odboru za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Narodne skupštine Republike Srbije.

Delegaciju Univerziteta u Novom Pazaru koju su činili: rektor, prof.dr. Suad Bećirović, generalni menadžer, prof.dr. Enver Međedović i finansijski menadžer, msc. Haris Zogić dočekali su predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, prof.dr. Marko Atlagić, predsjednik Pododbora za nauku i visoko obrazovanje, prof.dr. Jahja Fehratović i sekretar Odbora za obrazovanje dr. Dragan Luković. Sastanku je prisustvovao i zamjenik direktora Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama Ministarstva pravde Republike Srbije, prof.dr. Ferid Bulić.

Rektor, prof.dr. Bećirović je prof.dr. Atlagića upoznao sa radom i djelovanjem Univerziteta u Novom Pazaru, a dogovorena je saradnja na polju naučno-istraživačkog rada i naučnih projekata. Prof. Atlagić je iskazao zadovoljstvo današnjim susretom i kazao da će Odbor za obrazovanje biti na usluzi Univerzitetu u cilju unapređenja nastavnog i naučnog procesa koji je od opšte važnosti za cijelu državu.

Prof. dr. Fehratović je ispred Pododbora za nauku i visoko obrazovanje kazao da Univerzitet u Novom Pazaru kao prva i najstarija visokoškolska ustanova u regiji ima šansu da postane mjesto koncentracije intelektualne elite cijelog regiona i države i da će podrška Odbora za obrazovanje značajno ubrzati taj proces.

Na kraju sastanka je dogovoren nastavak korespondencije u cilju realizacije i implementacije dogovorenih projekata.

Previous articleZZJZNP: Virusom HIV-a zaraženi su mlađi od 40 godina, najčešće muškarci
Next articlePrva samostalna izložba fotografija Irfana Ličine u Novom Pazaru, sutra u Alternativno-kulturnom centru “Vrt 369”