Home Rubrike Vijesti Zukorlić na svečanosti u Minhenu: Bošnjaci moraju dati riječ i međusobno se...

Zukorlić na svečanosti u Minhenu: Bošnjaci moraju dati riječ i međusobno se dogovoriti

150

Potredsjednik Narodne skupštine R. Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić prisustvovao je sinoć obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine i Dana Sandžaka u Minhenu.

U svečanoj atmosferi, uz veliki broj prisutnih Zukorlić poručio da su Bošnjaci jedno bez obzira na političko opredjeljenje, različite ideje i mišljenja.

– Jedinstvo je riječ koju sve češće čujemo. Gledamo da kada su političke kampanje gotovo sve političke liste uzimaju izraz jedinstvo. Šta je to jedinstvo, kako vratiti jedinstvo? Pa kroz jedinstveno zalaganje za naše ciljeve. Da imamo tačke oko kojih smo jedinstveni bez obzira na sve razlike među nama. Bošnjaci moraju dati riječ i među sobom se dogovoriti, da kada se kaže matica Bosna, kad se kaže bosanski jezik, kad se kaže Islamska zajednica, kad se kaže Sandžak da svi ko jedan da budemo u istom safu.

Skupu prisustvovali i politički predstavnici država regiona ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović, te potpredsjednica Vlade Kosova Emilija Redžepi.

Svečanost je oraganizirao džemat Fedžr na čelu sa Izet ef. Bibićem, a skupu je u ime Islamske zajednice prisustvovao zamjenik predsjednika Mešihata dr. Rešad ef. Plojović.

Previous articleVelikim skupom u Minhenu obilježen Dan državnosti BiH i Dan Sandžaka
Next articleMladi Stranke pravde i pomirenja posjetili Mlade Naroda i pravde