Organizirana konferencija “Elevator Pitch“ – predstavljanje poslovnih ideja mladih“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Centar za omladinski rad, u partnerstvu sa Кancelarijom za mlade grada Novog Pazara i partnerima iz Crne Gore, Forum MNE i Građanskom inicijativom mladih Rožaje, organizirali su konferenciju “Elevator Pitch“ – predstavljanje poslovnih ideja mladih“, u okviru projekata „SVE NA JEDNOM MESTU – Za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih“.

“Sve na jednom mestu” je program obuke namijenjen mladim ljudima koji žele da unaprijede svoje znanje i vještine i u potrazi su za poslom.

“Ovo je jako bitan projekat za mlade ljude zato što će da im daje mogućnost da se sutra zaposle i da duže rade u firmama, jer je danas mnogo teško naći posao na duže staze. Jako je bitan projekat i zbog IT sfere jer se sad sve radi na kompjuterima i sa aplikacijama. Ovo će im biti vjetar u leđa i pomoći će im dalje u budućnosti.”, istakao je Martin Klaucke, šef operacije Sektora II Delegacije EU u RS-u.

Prekogranični događaj organiziran je sa ciljem da se promovišu uspješne poslovne prakse i da bude mjesto za takmičenje 20 najboljih poslovnih ideja mladih ljudi iz Srbije i Crne Gore.

“Od 20 biznis ideja, 3 najbolje iz Srbije i 3 najbolje iz Crne Gore će dobiti dodatno mentorstvo i zajednički sa svima nama će se pripremiti za apliciranje za sredstva sa kojima mogu pokrenuti svoj biznis. Ono što mogu reći pri kraju projekta jeste da smo veoma zadovoljni, da je više od 50% mladih već našlo posao na osnovu obuka koje su prošli kod nas, veliki je broj onih koji planiraju da pokrenu svoj biznis i nadam se da će cijeli ovaj model koji je kao pilot projekat u Novom Pazaru zaživjeti i da ćemo i sledeće godine imati sličan projekat, a nadam se i narednih godina.”, kazao je Džemaludin Paučinac.

Projekat je počeo sa realizacijom juna 2021. godine, u trajanju od 20 meseci i sa ukupnom vrijednošću od 231.937,67 €, gdje EU finansira sa iznosom od 197.147,02 €.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img