PU “Reuda” obilježila Dan Sandžaka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kroz recitacije o Sandžaku i kreativnu radionicu, a simboličnom odjevenošću, polaznici Predškolske ustanove „Reuda“ obilježili su Dan Sandžaka. Oni su na ovaj način pokazali da već sada imaju izgrađenu svijest o ljubavi prema svom rodnom kraju.

Upravnica ove Predškolske ustanove je naglasila da je zadovoljna jer djeca žele učestvovati u projektima i nastoje biti dio sličnih predstava.

„Evo danas i Predškolska ustanova „Reuda“ sa svojim mališanima je obilježila ovaj itekako važan datum. Svojim umijećem, recitacijama, dramskim komadima, kreativnom radionicom, pjesmom, uz tradicionalnu nošnju, naši malisašni su obilježili ovaj dan i oni su naučili da je Sandžak mjesto koje treba najviše voljeti, njihov pravi dom. Bošnjaci sa svojim jedinstvenim jezikom, kulturom, tradicijom i kolektivnom sviješću zaista predstavljaju ponos našeg predivog Sandžaka. Neka Sandžak uvijek bude mjesto gdje će se baštiniti najvrijednije i domaćinske vrijednosti kao što je poštenje, rad, humanosti i mnoge druge stvari koje krase Sandžak i Sandžaklije.“, istakla je Elvira Mekić

Dan Sandžaka je obilježen i u ostalim odjeljenjima Predškolske ustanove „Reuda“, kao što je to učinila i vaspitačica Alma Mašović sa polaznicima odjeljenja na Paricama.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img