Da stavimo tačku!

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Piše: Zaim Redžepović

Jasno je da bez obzira na sve naručene tekstove, smicalice i pokušaje da se okrnji suština politike koju baštini Stranka pravde i pomirenja, mi idemo dalje. Narod hoće da ga predstavljaju i da vode BNV najbolji, zbog toga se neće prevariti od strane političkih fosila koji nemaju namjeru da se sklone, penzionišu, da dihnu, a vala i narod da prodiše od njih…
– Šta je alternativa, šta to nije viđeno, za šta nije bilo vremena…?
– Pravda i pomirenje nemaju alternativu, sve ostalo je probano, viđeno i prilično zaostalo…
Na veliku žalost raznih političkih ‘gatara’ naša politika, vizija, ideja je opstala…
– Dokazano je ozbiljno političko umijeće, zrelost, jaka kičma i na koncu bez obzira na sve, ima ko da čuva ono najbolje što naš narod ima!
– SPP je original, a kopije su kopije, tu se razlikujemo i tu se prepoznajemo!
– Kako god da se slikaju, naprave, kako god da ih upakuju, rasporede, koliko god da pripšu, opet su samo kopija koja blijedi i to je najviše što mogu biti…
– Građani Sandžaka, Srbije, Tutina će bez ikakve dileme na predstojećim izborima za BNV dati svoj glas i povjerenje dr. Misali Pramenković!
Razloga je zaista mnogo, ali većina ima korjen u tome što mi poštujemo sebe, svoju vjeru, tradiciju, naš bošnjački duh i muku koju su vidjeli naši preci u borbi za ovo što danas imamo!
– Ona će svojim znanjem, stavom i uz podršku našeg naroda ujediniti Bošnjake!
– Da!
– Ona će uraditi ono o čemu drugi pričaju pred svake izbore i samo zbog izbora! Ostali su o ‘jedinstvu’ pričali i bogatili se paralelno sa razbijanjem svega što nas je činilo ujedinjenim!?
Živjeli su od svađa i podjela, a narod su držali i održavali razjedinjene. To je sve što smo dobili od njih pojedinačno, a onda i kijametski spojeno.
– Ona će ujediniti Bošnjake i Sandžak će se pominjati sa ponosom, onako kako je to radila tamo gdje to nije bilo lahko.
– Uvjeren sam da će cijeli Sandžak i svi Bošnjaci izabrati da nas ona predstavlja i tu nemam nikakvih dilema, niti mogu da zamislim drugačiji ishod.
– Ostali…!?
– Vjerujem da (kada bi smjeli da progovore) i sami znaju da treba glasati za nju!
– Vrijeme je i sjajna prilika za tačku i novu stranicu koju će pisati obrazovani ljudi, patriote, oni koji vole i spremni su da rade za Sandžak…
– Ovo je posao za najbolje, a dr. Misala Pramenković to jeste!

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img