Home Rubrike Vijesti Tutin dobio novu-staru vlast: Bajro Gegić i SDP podržali SDA

Tutin dobio novu-staru vlast: Bajro Gegić i SDP podržali SDA

285

Danas je u Tutinu mimo svih zakonskih okvira i rokova održana sjednica Skupštine opštine Tutin na kojoj je formirana nova vlast u ovoj sandžačkoj opštini.  Grupa građana “Tutin na prvom mjestu” koju predvodi Bajro Gegić i SDP Rasima Ljajića od danas su dio vladajuće većine čiju okosnicu čini SDA Sandžaka.

Gegić je kazao da cilj ulaska u vlast nije lični interes, već rješavanje problemi građana Tutina.

– Imamo iskren nijet, da radimo u opštem interesu za sve građane Tutina. Ja nikad nisam rekao da smo mi izašli iz SDA, SDA je bila i jeste naša stranka, ali onakva kakva je bila i kako se radilo mi nismo bili zadovoljni. Iz tog nezadovoljstva je formirana grupa građana, ne da ruši SDA već da joj ukaže da ne rade dobro, da treba da se mijenja zarad boljitka svih, istakao je Bajro Gegić.

Iz SDP stigla poruka da ulaskom u vlast žele da odblokiraju rad lokalne samouprave.

– SDA je pokazala da hoće reformu lokalne samouprave i to je nama bio jasan znak i to smo podržali. Ova odluka je nešto što je najbolje za građane opštine Tutin. Mislim da ćemo uspjeti da riješemo neke od problema. Neka nam je hairli, kazala je Fazila Berović.

Sjednici nisu prisustvovali odbornici Stranke pravde i pomirenja, koji su ranije principijelno najavili da neće učestvovati u radu Skupštine.

Previous articlePokrenut Klub preduzetnica u Novom Pazaru
Next articleRadetinac: U novinarstvu nema para