Home Rubrike Vijesti Umra u organizaciji Mešihata IZ u Srbiji 31. decembra

Umra u organizaciji Mešihata IZ u Srbiji 31. decembra

228

Ured za hadž i umru Mešihata IZ u Srbiji organizuje Umru 31. decembra, povratak je 10. januar. I želja je bila ponuditi termin čiji se datumi vežu za dane odmora.

-Imajući u vidu da je 31. decembra planirano putovanje ograničeno smo i s vremenom i sa mjestima. Već je gotovo brojka popunjena pa kandidati koji žele trebaju se što prije javiti Uredu da bi zauzeli svoje mjesto. Uspjeli smo naći let koji će biti iz Skoplja, tranzitom preko Istanbula do Medine. Tu će boraviti četiri dana i nakon toga se uputiti ka Meki gdje će obaviti umru. Ono što je interesantno, kad kažemo usliga VIP podrazumijeva da su hoteli s pet zvjezdica, da im je sve olakšano i da o ničem ne trebaju razmišljati osim da mole Allaha,dž.š. da im ukabuli za šta su i otišli, kaže dr. Enver ef. Omerović, Ured za hadž i umru

Tarik Abdul Khalik, imam i vodič grupe podsjeća da je prvi put obavio umru 2019. godine što je bilo i prvo iskustvo.

-Tad je vodič bio muftija Abdurahman ef. Kujević Na tom putu sam mu usputno pomagao ne znajući da ću ja biti vodič, ponijeti amanet i biti počašćen. To je za mene počast s jedne a velika obaveza s druge strane. Drugačije je kad morate razmišljati o dvadesetak ljudi a drugačije kad neko razmišlja o vama.

 

Previous articleHakić: Nema kaznenog djela koje mladi ne počine
Next articleDr. Fehratović na Forumu o opravdanju stvaralaštva u Beogradu