Odloženo pripremno ročište u suđenju za ubistvo Hamidovića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Od ubistva humanitarca i novinara Edina Hamidovića prošlo je više od godinu, i pored toga ubica Emrah Latović i pomagači još uvijek nisu izvedeni pred lice pravde. Pripremno ročište koje je trebalo biti održano danas pred Višim sudom u Novom Pazaru, odloženo je.

Iako je najavljeno da će danas biti održano pripremno ročište to se ipak nije desilo, jer je odloženo za 14. decembar. Kao razlog se navodi nedostavljanje materijala optuženoj strani. Kako saznajemo do 14. decembra donijet će se odluka da li će se optuženom Emrahu Latoviću suditi u odsustvu ili ne, obzirom da se još uvijek nalazi u bekstu.

Osim što je za ubicom Emrahom Latovićem raspisana potjernica i što su uhapšeni pa pušteni Denis Mujović koji je vozio ubicu u trenutku ubistva i Ranko Đurović iz sela Bare koji je Latoviću organizirao bjekstvo iz države u pravcu Crne Gore, tužilaštvo i policija se ne mogu pohvaliti ozbiljnijim rezultatima.

KO JE BIO EDIN HAMIDOVIĆ

Edin Hamidović je bio pripadnik sandžačke dijaspore koji je zbog svoje velike ljubavi prema rodnoj Sjenici iznajmljivao smještaj i u njoj provodio ljetnje dane.

Bio je veliki humanitarac i punih deset godina je organizirao sakupljanje pomoći za siromašne i za projekte od značaja za opštinu Sjenica.

U historiju Sandžaka se upisao kao neustrašiv čovjek, koji se nije dao uplašiti pred sjeničkim kriminalcima koji decenijama uništavaju taj kraj.

Upucan je nakon što je išao u šetnju sa porodicom, pod abdestom, nakon obavljenog jacija namaza u centru Sjenice.

Bio je oženjen i otac sedmoro djece.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img