Behrami: Borit ćemo se protiv svakog vida asimilacije i diskriminacije Aškalija

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Lista “Za napredak Aškalija” koju je podržala Stranke pravde i pomirenja ostvarila je ubjedljivu pobjedu na izborima za nacionalni savjet Aškalija. Listu je predvodio predsjednik Izvršnog odbora Nacionalnog savjeta Aškalija, Muhamet Behrami.

“Mi ćemo se potruditi da sprovedemo naš program koji smo već imali u toku naše kampanje, da ćemo raditi na unapređenju položaja Aškalija, radit ćemo na poboljšanju obrazovanja, informisanja, jezika i pisma. Dat ćemo maksimum što se tiče obrazovanja, tu ćemo staviti fokus, potrudit ćemo se da do svakog djeteta i svake porodice dođemo i obezbjedimo sva sredstva za bolje obrazovanje i bolje školovanje. Potrudit ćemo se da radimo na informisanju našeg naroda i naše zajednice, tu nažalost je stanje lose, mi još uvijek nemamo medije, nemamo nijedan kanal gdje bismo ljudima dostavili informacije. Potrudit ćemo se da zaštitimo njihova ljudska prava, ono što im je zagarantovano ustavom.”

Naglasio je da položaj Aškalija nije na zavidnom nivou, te da će se boriti protiv svakog vida asimilacije i diskriminacije Aškalija. Ocijenio je da im je neophodan nacionalni savjet koji će raditi na promociji obrazovanja, kuluture, informisanja i jezika te manjine.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img