Ženska mreža organizirala tribinu “Jedinstveno za slobodno vijeće”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ženska mreža SPP organizirala je Tribinu na temu ‘Jedinstveno za slobodno vijeće dr. Misala Pramenković’ u prepunoj sali hotela ‘Atlas’ u Novom Pazaru u prisustvu članica iz svih gradova u Sandžaku.

Bošnjakinje ne smiju I neće dozvoliti da društvo vode oni koji udaraju na najosjetljivije i najdragocjenije.

– A to je ucjena I pritisak bilo koje vrste posebno prema ženskoj populaciji. Mi to ne smijemo halaliti I nećemo dozvoliti. Radno mjesto, ambijent, položaj u društvu, nešto je što smo obrazovanjem, radom trudom zaslužili. Niko s tim ne smije licitirati u smislu izgubit ćeš radno mjesto ako glasaš za ovu ili onu opciju. Ne. Mi smo ti koji samo jednim potezom, olovke trebamo pokazati nekom da je dosta bio na čelu jedne institucije I da hoćemo da vidimo promjenu, kazala je dr. Misala Pramenković, nosilac liste ‘Jedinstveno za slobodno vijeće.

Ističe i važnost Bošnjakinja koje žive u dijaspori i budno prate sva zbivanja

– Od njih imamo nesebičnu podršku i u naš pokret gledaju kao faktor stabilnosti kojeg žele vidjeti na čelu BNV.

U pokretu kojeg je predvodio rahmetli muftija Zukorlić naučilo se brzo hodati i brzo misliti.

– Imali smo vođu koji je izrodio mnogo mladih koji su danas ovdje s nama, na koje smo svi ponosni a koje predvodi uspješno naša Misala Pramenković, kaže Atifa Šaljić
kandidatkinja za Vijećnicu i prva predsjednica.

Iz institucija koje je osnovao rahmetlio muftija Zukorlić su i imena na ovoj listi.

Ako je naša Misala u prethodnom mandate u Parlamentu Republike Srbije pokazala u pravom svjetlu identitet prave Bošnjakinje, muslimanke, ko može sumnjati da ona neće upalite svjetlo u BNV, ističe Meliha Preljević, kandidatkinja za Vijećnicu.

Na izborima 13. novembra Bošnjaci odlučuju i o budućnosti svoje djece.

– Omogućimo našoj djeci da budu dostojanstvena I sretna. Mi smo odgovorni za budućnost naše djece. U protivnom, rizikovat ćemo I biološki opstanak a samim tim I vjerski, kaže Binasa Muratović, kandidatkinja za vijećnicu

Književnica iz Sjenice, pročitala je umjesto obraćanja, stihove pjesme čija je autorica

– Zato sam odlučila da pročitam svoju pjesmu I nadam se da ćete je I vi doživjeti na način da ona predstavlja sve nas, ističe Sanela Halković, kandidatkinja iz Sjenice.

Dr. Misala Pramenković zajedno s ostalima na listi najbolje će voditi Vijeće poručila je kandidatkinja iz Priboja.

– S ovog mjesta je I sve krenulo jer sam došla kao veoma uplašena studentkinja koja je snagu I život jedne Bošnjakinje pronašla baš u riječima prof. Misale Pramenković, kaže Amina Mišorep, kandidatkinja za vijećnicu.

Poručeno I da je u ovom skupu sjeme bošnjačkog naroda.

– Na listi su najkvalitetniji, najspremniji I najodgovorniji članovi našeg pokreta. To su ljudi od struke, znanja, povjerenja. ponikli iz pokreta našeg velikana, ističe Sadika Džanković
kandidatkinja za vijećnicu.

SPP je, poručuju, napravila krupne korake koje će zaokružiti izborima za BNV.

– S ove pozicije politike I BNV moći ćemo zaokružiti jedan političko-nacionalni proces koji podrazumijeva jedinstvenu Islamsku zajednicu I nacionalno pozicioniranje Bošnjaka na mjestu gdje nam dolikuje, kaže Alisa Talović kandidatkinja za vijećnicu, Prijepolje.

Žene su nosioci i bedem svake borbe

– Nama ženama nikada nije bio problem da se okupimo posebno kada je interes kako politički tako I nacionalni u pitanju. Nema kolebanja imajući u vidu da je naša sestra Misala Pramenković nosilac liste, ističe Sajma Sijarić Dazdarević, kandidatkinja za vijećnicu, Tutin.

Tribinom je moderirala prof. Alma Rizvanović, a traktat o bosanskom jeziku izvela je Lejla Smajlović.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img