Home Rubrike Vijesti U prostorijama SPP-a održan sastanak o unapređenju i razvoju sporta – Vratit...

U prostorijama SPP-a održan sastanak o unapređenju i razvoju sporta – Vratit ćemo Sandžačke igre

163

Resor za sport Stranke pravde i pomirenja održao je sastanak sa predsjednikom stranke Usamom Zukorlićem. Glavna tema razgovora bila je strategija o unapređenju i razvoju sporta.

Sastanku su prisustvovali brojni sportisti i sportski djelatnici iz Sandžaka. Bilo je riječi o raznim idejama, projektima, a donijeti su i zaključci o koracima sprovođenja istih. Ispred Resora za sport SPP-a Jonuz Džanković ističe da je sastanak bio konstruktivan, te da je Stranka pravde i pomirenja spremna da pruži svu moguću podršku mladim sposrtistima.

“Što se tiče sporta – mislim da je to određeni segment naše stranke koji će ući u sve pore djelovanja, a posebno u gradovima gdje je Stranka pravde i pomirenja na čelnim pozicijama. Smatramo da je sport glavna osnova omladine, a mi se borimo za omladinu”, kazao je Džanković.

Stranka pravde i pomirenja zahtjevaće da se, umjesto sadašnjih MOSI igara, vrati ime “Sandžačke igre”, pod kakvim se i pamte sportski susreti koji su obilježili prethodne decenije.

“Kao odbornik u skupštini grada Novog Pazara, a i na listi sam za BNV, zalagaću se da Sandžačke igre budu kao što su bile pod tim imenom, a ne MOSI igre. To je u planu i programu naše stranke. Zalagaćemo se da Sandžačke igre budu onakve kakve su nekada bile, da na tromeđi BiH, Srbije, Crne Gore i Sandžaka to sve bude kao što je nekada bilo. Mislim da je žalosno da se to ime zaobišlo i stavio se naziv MOSI. Ipak, mi tražimo da se Sandžačke igre dalje nastave i da budu pod tim imenom”, dodaje Džanković.

Onda kada lista Stranke pravde i pomirenja preuzme Vijeće, dodaje Jonuz Džanković, osjetiće se drugačija klima i kada je sport u pitanju. Projekata će biti mnogo, a većina njih je već spremna.

“Onda kada mi preuzmemo BNV – projekata ima dosta i na tim projektima će se osjetiti da u Sandžaku, ipak, drugačiji vjetrovi će biti. Svi Bošnjaci će znati da imaju kome da se obrate u svim segmentima, kako u jeziku, tako i u sportu, kulturi, informisanosti i svim granama koje pokriva BNV”, zaključio je Džanković.

Stranka pravde i pomirenja, poruka je, otvorena je za sve sportiste, jer su upravo oni najbolji ambasadori ovog grada i domovinskog prostora.

SANA

 

Previous articleNa beogradskom sajmu knjiga učestvuje više od 400 izlagača
Next articleMASOVNA GROBNICA ŠEHIDA HADŽETA NA MJESTU HITNE SLUŽBE – Rezultati vještačenja: posmrtni ostaci 12 osoba, smrt nastupila nasilno