Zukorlić: Da nova Vlada nastavi projekte u Sandžaku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je da će ova stranka podržati ovaj saziv Vlade. Rekao je i to da ova stranka po prvi put u historiji ima ministra u Vladi Srbije.

– To je Edin Đerlek, koji ima završena dva fakulteta, govori tri jezika i bio je asistent rahmmetli Muftiji i od njega je direktno učio politiku, rekao je Usame Zukorlić i dodao da on nije želeo da bude ministar, već je donio odluku ostane u Parlamentu poput svog oca rahmetli Muamera Zukorlića, ali i da bi imao više vremena da bude sa svojim narodom rješavajući probleme.

– Ovdje je bitno da budem prisutan posebno u ovom trenutku kada imamo neke ultra desničarsko nastrojene narodne poslanike, da ih pozivam na politiku pomirenja, da insistram da bi trebali i oni da razmisle da li potpirivanje vatre u ovoj državi vodi dobru. Ja ću pozivati na politiku pomirenja, ali ona se temelji na istini i pravdi i zato ako bude trebalo dobit će odgovore za sve što budu pitali.

Zukorlić kazao da se pred ovom Vladom ubrzo naći pitanje uvođenja privremene uprave u opštini Tutin.

– Tutin je opština koja 32 godine nije promijenila vlast, čeka promjenu.

On je poželeo sreću novoj Vladi rekavši da je zadovoljan što je ona multietnička i multikonfesionalna koju narod voli i poštuje.

– To uliva nadu će se prava vjerskih zajednica dodatno popraviti u ovoj državi. Dobre su stvari urađene na polju vraćanja prava Islamskoj zajednici u Srbiji, ali je pred nama još pitanja koja se moraju rješavati.

Rekao je i da su kraju iz kog on dolazi potrebne nove, moderne bolnice.

– Zdravstvo je jako važno, a zdravstvo je najzapostavljenije u ovoj državi na teritoriji Sandžaka gdje su najgore bolnice. Nama trebaju novi, renovirani domovi zdravlja, treba nam klinički centar u Novom Pazaru.

Zukorlić je pozvao novu Vlada nastavi projekte u Sandžaku, od autoputa, preko gasovoda, pa do aerodroma.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img