Home Gradovi Novi Pazar Počinje IKT film fest u Novom Pazaru

Počinje IKT film fest u Novom Pazaru

242

Drugi međunarodni dječiji i omladinski IKT film fest počinje večeras u Novom Pazaru i trajaće do petka kada će biti proglašeni pobjednici i prikazani nagrađeni filmovi. Dugometražnim filmom „Strahinja Banović“ reditelja Stefana Arsenijevića i nizom kratkih takmičarskih filmskih projekcija okupiče mlade iz Srbije, regiona i dijaspore koji kroz savremenu tehnologiju prezentuju sadržaje koji su im zanimljivi i popularni. Direktor festivala Stevan Kovačević ističe da je među 47 pristiglih filmova na konkursu čak njih 7 bilo iz Novog Pazara.

„Festival je ove godine okupio mlade iz devet evropskih zemalja, a filmovi koji su pristigli su kratkometražni i dokumentarni. Biće veliko zadovoljstvo da ih pogledamo na velikom platnu, a žiri će imati težak zadatak da odabere najbolje, jer je konkurencija izuzetna“, rekao je Kovačević.

Umjetnički direktor festivala Stefan Arsenijević poručuje da je inicijalna ideja i zamisao da se kroz ovakvu vrstu festivala mladi upoznaju, druže i stvaraju timove za buduća ostvarenja.

“Kvalitet filmova bio je značajno bolji nego prošle godine i bilo je jako zanimljivo vidjeti koliko su mladi na maštovit i kreativan način stvarali svoje projekcije. Tema je bila slobodna i mogli su da predstave šta god oni žele“, dodao je Arsenijević.

Novopazarski glumac Vahid Džanković biće jedan od članova žirija zaduženih za ocjenjivanje.

Manifestaciju su podržali Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.

SANA

Previous articleDr. Fehratović: Ponosan sam što ćemo iz Sandžaka imati dva ministra
Next articleRedžepović: Sandžak zaslužuje svu pažnju