Home Rubrike Vijesti Dodijeljeni indeksi brucošima FIS-a

Dodijeljeni indeksi brucošima FIS-a

219

Na Fakultetu za islamske studije organizirana je dodijela indeksa brucošima. Dodjeli je prisustvovao predsjednik Upravnog odbora Fakulteta za islamske studije muftija dr. Mevlud ef. Dudić, i članovi Upravnog odbora prof. dr. hfz. Almir Pramenković i prof. dr. Hajrudin Balić.

Muftija Dudić je tom prilikom poručio studentima da se od njih očekuje da budu prvaci i najbolji u svemu.

“Svakako da je ovo nova faza u vašem životu i ono što je iza vas je nešto lakše, laganije i jednostavnije. Postaliste akademski građani, studenti. Kada god vas neko pita, recite da studirate na Islamskom fakultetu, nemojte prihvatiti da vas neko isprovocira pa da vas upoređuje sa nekim drugim i drugačijim. Najelitniji, elita jednog naroda, ona se odlučuje da studira na elitnom fakultetu, Islamskom fakultetu. Da, za početak je to dovoljno, ali samo za početak jer ako ste došli da prođete kroz fakultet i da se prošetate kroz ovu zgradu, onda ste promašili, a ako ste došli da prođete kroz tri faze, to start, to work, to publice, da se upišete, registrujete, da krenete, da marljivo radite, učite, studirate i stičete korisna znanja da biste na kraju završili, odbranili, diplomirali, onda ste na pravom mjestu.”, kazao je muftija Dudić

Naglasio je da studentima ništa ne može biti bitnije i preče od prisustva nastavi, te da se moraju truditi da stiču korisna znanja.

Previous articleDžudžo: Izbori za BNV prekretnica u međubošnjačkim odnosima
Next articleDr. Fehratović: Ponosan sam što ćemo iz Sandžaka imati dva ministra